Hóditó útjára indul a közösségi filmajánló applikáció

A Kiflee névre hallgató, magyar fejlesztésű alkalmazásban a megszokott és unalmas pontozási rendszer helyett egyetlen mozdulattal értékelhetik a filmrajongók az alkotásokat az alapján, hogy szívesen megnéznék-e, többször is akár. Ezt követően a hasonló ízlésű felhasználóktól személyre szabottan kapnak tippeket, ajánlásokat a Kiflee „fogyasztói”.

Előfordul, hogy az ember nem talál maga mellé partnert a mozizáshoz, mert senkit sem érdekel környezetében a kinézett film. Furának érzi az ízlését és nincs kivel megosztani a filmes élményeket.
Gyakorta melléfogunk a választáskor, hiába olvasunk jókat az adott alkotásról. Mi lehetne a garancia arra, hogy a mi szájízünknek is megfelel majd egy film? Ezekre kínál megoldást a Kiflee!

kiflee2„Évek óta barátok vagyunk és mindannyian nagy filmrajongók, de szinte sosem sikerült olyan filmet választanunk, ami mindenkinek tetszett volna.” – meséli Gáspár Olivér, a Kiflee egyik kiagyalója. „Ezt elégeltük meg tavaly és elhatároztuk, hogy létrehozunk egy olyan alkalmazást, ami segít megtalálni azokat a filmeket, amelyek mindannyiunk tetszését elnyerik.”

A filmrajongók többé nem vesznek el a kritikák és filmajánlók végtelenségében, ugyanis a magyar fejlesztésű mobilapplikációban olyan emberekre bukkannak, akik hozzá hasonló véleménnyel vannak az egyes filmekről, így garantáltan az ő ízlésüknek megfelelő filmeket ajánl majd nekik.
Nem kell többé vacillálni az értékelésnél, hogy ez most erős négyes vagy gyenge ötös, hiszen itt nem a klasszikus számokkal történő pontozás zajlik, egyszerűen csak egy dolgot kell eldönteni: soha többet nem néznéd meg, egyszer nézős, többször nézős vagy éppenséggel „örök klasszikus”.
kifleeA magyar és angol nyelven is elérhető applikáció fejlesztése február óta tart, jelenleg öten dolgoznak rajta. November 23-án startol az androidos verzió és várhatóan decemberben érkezhet az AppStoreba. Ezidáig több, mint 200-an tesztelték és a honlapjukon 900-an iratkoztak fel.
A letöltés után a felhasználó kereshet konkrét alkotásra vagy egyszerűen szemezgethet az automatikusan listázódó filmek között. Jelenleg a TMDb adatbázisát használják, így kis túlzással kijelenthető, hogy minden ezidáig megjelent film elérhető –, amiket aztán egy mozdulattal értékelhet, tiltó- vagy kívánságlistára helyezhet, de egy összefoglaló, a trailer és a stáblista is azonnal elérhető. És ez még csak a jéghegy csúcsa! Minél több filmet értékelünk, annál inkább személyre szabottan jönnek az ajánlások a többi felhasználótól, akik profilján nem csak azt láthatjuk, hogy miként értékelték az egyes filmeket, de százalékban meg is mutatja, hogy mennyire egyeznek az ízlések.

A Kiflee csapat terve szerint közösségi funkciók is lesznek az alkalmazásban, a felhasználók tudnak majd egymással chatelni, de be is követhetik egymást, hogy azonnal értesüljenek az újabb értékelésekről, ajánlásokról, illetve idővel szeretnék összekötni az alkalmazást az online videótékákkal is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .