A Cellum mobilon kínálja az azonnali fizetési rendszert

Az MNB bejelentése nyomán a Cellum integrálni kívánja a banki fizetéseket.A Cellum üdvözli a Magyar Nemzeti Bank terveit az azonnali fizetési rendszer bevezetésére, ami még gyorsabb és kényelmesebb tranzakciókat tesz majd lehetővé országszerte.

A vállalat várakozásai szerint az új, egységes rendszernek köszönhetően még vonzóbbak lesznek  a már jelenleg is létező mobilfizetési megoldások.

A Cellum technológiáját használva már most lehetséges azonnali és biztonságos tranzakciókat végezni, de ezekhez jelenleg csak bankkártyákat lehet használni fedezetként. Az új rendszer azonban teljesen új távlatokat nyithat meg. A Magyar Nemzeti Bank által ismertetett tervek szerint a bevezetendő rendszer az Európai Unió fizetési szolgáltatásokra vonatkozó irányelvére (PSD2), valamint a SEPA-övezeten belüli azonnali fizetések szabványára (SCT) épít. A Cellum már ma megfelel a PSD2 biztonsági követelményeinek, tranzakciós szolgáltatásait Magyarország legbiztonságosabb adatközpontjából nyújtja, többfaktoros autentikáció és szabadalmaztatott titkosítási eljárása segítségével pedig továbbra is nulla százalékos visszaélési rátával büszkélkedhet.

A Cellum gyors, kényelmes és biztonságos mobilfizetési megoldásaival egy évtizede piacvezető Magyarországon. A cég fejlesztette ki az ország első mobilparkolási és autópályamatrica-vásárlási megoldását 2006-ban, és első mobiltárcáját 2011-ben vezette be MasterCard Mobile néven. A cég rendszere több mint ezer kereskedőt szolgál ki, számos fizető eszközt – például bankkártyát, bankszámlát, hűségpontokat és egyéb elektronikus egyenlegeket – képes kezelni, és támogatja a MasterCard MasterPass nevű globális fizetési hálózatát. A Cellum technológiájával a felhasználók nemcsak telefonszám vagy email-cím alapján küldhetnek egymásnak pénzt, hanem akár Facebookon, WhatsAppon vagy más közösségi hálókon keresztül is, egyetlen gombnyomás kényelmével és gyorsaságával. A cég reményei szerint az új azonnali fizetési rendszer az ilyen innovatív fizetési szolgáltatásokat több millió új felhasználó számára teszi majd elérhetővé.

„A hang, adat és multimédia után néhány éven belül a bankolás is a mobilra költözik Európában. Bankfiókok és sorbanállás nélkül, minden eddiginél egyszerűbben és olcsóbban fizethetünk. 24 jegyű bankszámlaszám helyett a mobil telefonkönyvből választhatjuk ki a pénz címzettjét, aki – hasonlóan egy üzenet sebességéhez – lényegében a gombnyomás pillanatában hozzájut a pénzéhez. Ázsiában csendes digitális forradalom zajlik, Európa most felveszi a kesztyűt.” – mondta Kóka János, a Cellum vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .