A felvételizés Tinderét valósítanák meg

A fiatalok pályaválasztását forradalmasítanák a BCCH–uSchool vállalakozói klub döntőjének nyertes diákjai.

A négy középiskolásból álló, Orient nevű csapat innovatív digitális megoldása a felvételi előtt állók személyiségéhez és érdeklődéséhez tökéletesen illeszkedő képzés kiválasztásában nyújtana segítséget. A start-up tehetséggondozásra fókuszáló oktatási programot lezáró versenyen a diákok vállalkozókból, befektetőkből és érdeklődőkből álló közönség előtt mutatták be kész projektjeiket. A nyertesek továbbjutottak a szlovéniai nemzetközi döntőbe, amelynek fődíja egy kéthetes utazás a Szilícium-völgybe.

Az érdeklődési körhöz leginkább illeszkedő képzés megtalálásában, az ideális fotós felkutatásában, személyre szabott vizsgafelkészülési ütemterv elkészítésében és a könnyebb parkolásban segítenének azok a középiskolások, akik a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (BCCH) együttműködésében megvalósított uSchool vállalkozói oktatási program döntőjén prezentálták innovatív ötleteiket.

A három hónapos BCCH-uSchool vállalkozói klub az üzleti gondolkodásra készítette fel a 12 középiskolából érkező 22 diákot. A középiskolások gyakorlati képzésen keresztül ismerhették meg, miként tudnak eljuttatni egy ötletet a megvalósításig. A program során a 17–18 éves tanulók belekóstoltak a projekt- és üzleti tervezésbe, a marketing és sales alapjaiba, a csapatmunkába, de ami a legfontosabb, megtanulták, hogyan kell prezentálni egy hónapokon át fejlesztett projektet, és képviselni önmagukat. A diákok munkáját olyan nagyvállalati mentorok és fiatal vállalkozók segítik, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek az innováció területén.

A Brain Bar Budapest konferencia kísérőrendezvényével egybekötött döntőn a 4 diákcsapat angol nyelven mutatta be projektjeit. Az eseményt Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete nyitotta meg, köszöntőt mondott Böszörményi Nagy Gergely, a Brain Bar Budapest alapítója, Kalocsai Kinga a BCCH alelnöke, Imre Antonia az Invendor Kft és a uSchool Magyarország ügyvezetője. A rendezvényen tiszteletét tette Ksenija Škrilec szlovén nagykövetasszony.

A verseny győztese, az Orient nevű csapat által megálmodott fejlesztés weboldalon és applikáción keresztül adna lehetőséget arra, hogy kreatív és szórakoztató módon, különféle témaválasztásokon át a felhasználók megtalálhassák a szenvedélyüknek megfelelő képzést, és ezáltal rátaláljanak hivatásukra is. A Fehér Anna, Gál Laura, Hardi Noémi és Kovács Péter által alkotott Orient Szlovéniában, a uSchool nemzetközi döntőjén mutathatja be megoldását, ahol a győztes csapat két hetes szakmai utat nyer a technológiai fellegvárnak számító Szilícium-völgybe.

A BCCH–uSchool vállalakozói klub csapatainak ötletei közül a PhotON webes felületén a látogatók könnyedén rábukkanhatnak az igényeiknek megfelelő fényképészekre. A PrePr ötlete saját, személyre szabott gyakorlati ütemtervet nyújt a felhasználónak a vizsgákra való felkészüléshez, míg a PATCO csapat fejlesztése a szabad parkolóhelyek felkutatására adna hatékony megoldást. A kreatív ötleteket a zsűri különdíjakkal jutalmazta, amelynek keretében a PhotON csapata ugyancsak lehetőséget kapott, hogy az Orient mellett részt vegyen a szlovéniai megmérettetésen.

A hazai döntőben Réz Éva, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) Oktatási Bizottságának elnöke, Kalocsai Kinga, a GE Fényforrás üzletág kommunikációs igazgatója, Főzy Borbála, a Hiventures szenior befektetési menedzsere, Szabó István, a KPMG menedzsere, Gabler Gergely, a Magyar Nemzeti Bank speciális kompetencia igazgatóságának vezetője, valamint Imre Zsombor, az Invendor Kft. alapítója és ügyvezetője zsűrizte a diákok teljesítményét. A verseny során a résztvevő csapatok előadásának minősége, valamint az innovatív megoldás értékelése alapján választották ki a legígéretesebb projektet.

„A programban résztvevő középiskolások három hónap alatt elsajátítottak egy olyan különleges gondolkodásmódot, amelyre a jelenlegi oktatási rendszer még nem készítette fel a diákokat. A vállalkozói klub keretében megszerzett újfajta szemlélet és készségek hozzásegítik a következő generációt a sikeres karrier és élet megteremtéséhez az állandóan változó világban.” – mondta Kalocsai Kinga, a BCCH alelnöke, a GE régiós kommunikációs igazgatója.

A BCCH–uSchool vállalakozói klubhoz az idei évben fő támogatóként csatlakozott a KPMG. A program egyes szekcióiban a projektek kidolgozásához továbbá olyan elismert és innovatív vállalatok nyújtottak segítséget, mint az Engame, Noguchi Porter Novelli, Invendor Kft, Bird&Bird, Lineo International Consulting Kft., HVCA, AImotive, Lab.Coop, Hiventures, , Shinrai, Drukka Startup Studio, Women Startup Competition PwC és a Konnekt.

„Fantasztikus fejlődésen mennek keresztül a programban résztvevő fiatalok, akik a néhány hónapos képzés után, több mint 25 mentor segítségével, képesek a saját ötleteiket magabiztosan, idegen nyelven folyékonyan bemutatni nemzetközi közönség előtt. A stratégiai együttműködés a BCCH és a uSchool között jövőre is folytatódik, és folyamatosan keresünk együttműködő partnereket, akik szakértelmükkel segítenék a tehetséges fiatalok kibontakozását.” – mondta Imre Antonia, a uSchool Magyarország és az Invendor Kft ügyvezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .