Blogzine

Bulit tart a Miutcánk.hu

Mosolyogjunk a lépcsőházban, beszélgessünk a szomszédainkkal és szervezzünk találkozókat! A jószomszédi viszony ünnepén szeptember 29. és október 8. között az egy környéken lakók közös programjai és szomszédok közti kedves gesztusok fogják hirdetni a bizalmi lakóközösségek erejét.
A Miutcánk egy lokális közösségi oldal és közösségépítő platform, ahol a 10 perc sétára lévő szomszédok megoszthatják egymással ritkán használt tárgyaikat, szakértelmüket, segítőkészségüket, kreativitásukat, futótársra találnak vagy éppen közös társasozást, grillezést szerveznek.
A fesztivál is a szomszédok aktivitására épül. Az ünnep 10 napján át a Miutcánk.hu oldalon a regisztrált szomszédok szerveznek közös eseményeket, szórakoztató, jótékonysági és kreatív programokat. Csatlakozni az esemény Facebook oldalán, és a miutcank.hu oldalon lehet.

A fesztivál a szomszédok piknikjével indul szeptember 24-én a Filozófusok kertjében. A piknikezők itt szomszédtréningeken is részt vehetnek, így inspirálódhatnak és tanulhatnak arról, hogy miként lehet önerőből tenni a jó szomszédságért, az élhetőbb lakókörnyezetért és az „utcai kreativitásért”.

A közösségi játékokra és kooperatív tanulásra épülő szomszédtréningeket az Örkény Színház, a Katona, a Radnóti, a Trafó színházpedagógusai vezetik. A piknikezők a Cafébabel Budapest újságírói egyesület önkénteseivel egy gigantikus gondolattérképet készítenek arról, hogy mit jelent számunkra a szomszédság. A közösségi alkotás szóban, írásban és rajzban születik meg az együttes gondolkodásból. A piknik 13 órakor grillezéssel és süti csere-berével kezdődik.

Minden korosztály talál majd magának tenni- és látnivalót: lesz arcfestés és óriás buborékfújás; a vállalkozó kedvűek slackline-on és a Cargonomiás teherbringás versenyeken növelhetik adrenalinszintjüket. A piknikre várják a tollasozókat, focizni és frizbizni szeretőket, társasjátékozókat és azokat is, akik csak élvezni szeretnék az őszi napsütést és a Filozófusok kertjéből nyíló csodás panorámát.

Megosztás