Blogzine

Egyre több a nemzetközi startup cég Bécsben

A Bécsi Gazdasági Ügynökség újra Bécsbe invitálja a leginnovatívabb nemzetközi startupokat. Az ügynökség immár két éve támogatja az érdeklődő vállalkozásokat Start-up Package szolgáltatásával.

A csomagot elnyerő nemzetközi startupok két hónapig ingyenesen tesztelhetik magukat a bécsi gazdasági környezetben. Az idei startup csomagra még 2018. január 31-ig lehet jelentkezni.

A Bécsi Gazdasági Ügynökség (Wirtschaftsagentur Wien) 2015-ben indította el támogatási programját, melyre nemzetközi startupok pályázhatnak. Aki elnyeri a támogatást, két hónapra Bécsbe mehet, hogy körülnézzen a bécsi startup környezetben, valamint coachingokon vehet részt és a 32 co-working iroda egyikében dolgozhat. A program számtalan más ingyenes szolgáltatással vájra a startupokat: a csomag tartalmazza az útiköltséget, a szállást, egy 10 órás coachingot 2.000 euró értékben, jegyeket a Pioneers fesztiválra, közösségi munkahelyet és terjeszkedési tanácsadást. Nem mellékes, hogy a szerencsés nyertesek értékes kapcsolatokat alakíthatnak ki és beilleszkedhetnek a  bécsi startup környezetbe.

A program olyannyira sikeres, hogy az elmúlt két évben a benyújtott pályázatok száma megsokszorozódottt: míg 2015-ben 40, addig idén már 230 vállalkozás adta be jelentkezését összesen 73 országból. Magyarországról eddig 15 projekttel pályáztak a startup csomagra. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Gazdasági Ügynökség idén megduplázta a helyek számát, így 2018-ban már összesen 20 startup látogathat majd el Bécsbe a programnak köszönhetően.

A széles körben könnyen hozzáférhető támogatással Bécs az igazán izgalmas projekteket akarja a városba csábítan. „A startup vállalatok kicsit több, mint 2 év alatt átlagosan 7,5 munkahelyet teremtenek. Ez fontos tényező a cégek székhelyére nézve. Ha sikerül a nemzetközi startupokat meggyőznünk arról, hogy Bécs ideális környezet vállalkozásaik számára, akkor abból mindkét oldal csak profitálhat” – magyarázza Renate Brauner, gazdaságért felelős városi tanácsnok.

Új pályázatokat egészen 2018. január 31-ig lehet benyújtani. További információk:  https://viennabusinessagency.at/start-up-city-vienna/vienna-start-up-package/

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük