A Daytrip nyerte az 5. Women Startup Competition első elődöntőjét

A Miluše Horská elnökhelyettes asszony által megnyitott 5. Women Startup Competition első elődöntőjét egy utazási startup, a Daytrip nyerte az ezzel továbbjutva a 2018. szeptember 15-én, Londonban megrendezésre kerülő döntőbe.

A Daytrip az első elődöntőben versenyzett Prágában, 2018. február 7-8 között. céljuk, hogy élvezetesebbé tegyék az utazást Európa nagyvárosai és fontosabb látnivalói között turistáknak azáltal, hogy helyi sofőrök vezetik át őket a helyszínek között.

A Women Startup Competition a női vállalkozókat és a nemi egyensúlyban lévő vállalatokat ünnepli. 12 elődöntőt tartanak Európa-szerte a londoni döntőt megelőzően. Olyan startupok szállhatnak versenybe, melyek alapítóinak legalább fele nő, a csapatuk legalább felét nők képezik, illetve amik női vezetővel rendelkeznek. A csapatok itt jelentkezhetnek, bármelyik megadott helyszínre.

Íme a részletek:

A Daytrip valójában egy platform, mely összeköti az európai városok és nevezetességek között utazókat helyi idegenvezetőkkel, továbbjutott a 2018. szeptember 15-én megrendezendő londoni döntőbe.
Women Startup Competition  pedig egy versenysorozat, ami a női vállalkozókat, startuppereket és nemi egyensúlyban lévő vállalkozásokat segít és támogat. Az első elődöntő nyertesei a február 7-8 között, Prágában megrendezett eseményen kerültek kiválasztásra.

A fődíjat a Daytrip vitte el, ami egy olyan platform, mely összeköti az Európa nagyvárosai és főbb látnivalói között utazó turistákat helyi sofőrökkel, akik ismerik a környék eldugott értékeit is,  ezáltal érdekessé és izgalmassá téve útjukat. Azáltal, hogy összeköti az utazókat helyiekkel, lehetővé válik a turisták számára, hogy olyan helyeket fedezzenek fel, amikre tömegközlekedéssel nem lett volna lehetőségük.

 Az utazási startup továbbjutott a 2018. szeptember 15-én megrendezendő londoni döntőre, ahol egy 5 napos tréning és mentorálás után nemzetközi befektetők,  nagyvállalati innovációs képviselők és legnagyobb startup szakmai támogatók előtt mutathatják be ötleteiket.
A prágai elődöntő az első volt a 12 különböző európai nagyvárosban megtartott esemény sorozatból a Women Startup Competition keretein belül. A most kiválasztásra került nyolc legtehetségesebb elődöntős nemileg diverzifikált csapatokkal vettek részt a mini bootcamp mentor programon. Női vállalkozók különféle szakterületekről lenyűgöző előadásokat tartottak startupjaikról befektetők, üzleti mentorok és szakértők előtt.

A második helyen a Minty végzett – egy networking platform, mely összeköti az illusztrátorokat kiadókkal, designerekkel és művészeti vezetőkkel. Őket a JAPŮ követte a harmadik helyen, mely egy egészséges, gluténmentes ételeket környezettudatos, újrahasználható csomagolásban szállító startup, aki a termékeit az étkezési kultúra váltási videótréning rendszerrel is megtámogatja.

 Amellett, hogy izgalmas pitcheket hallgathattunk meg, az esemény másik fénypontja az volt, hogy az eseményt Miluše Horská elnök helyettes asszony a cseh kormány legmagasabb szinten lévő női politikusa nyitotta meg és mellette vállalkozói szféra kiemelkedő női szereplői is részt vettek rajta. Többek között Adriana Dergam, Vodafone Csehország vállalati kommunikációs igazgatója és Lenka Kucerova, a Starlift társalapítója és ügyvezető igazgatója is jelen voltak az eseményen.

Európában a nők által alapított startupok aránya 27% alatti, a női befektetők aránya pedig 7% alatti. A Women Startup Competition célja, hogy összehozza az ambiciózus és tehetséges nőket, és közösségeket alakítson ki. Cél, hogy inspirálják, tanítsák egymást, megosszák egymással ötleteiket, valamint lehetőséget kapjanak arra, hogy találkozzanak befektetőkkel és elismerést kaphassanak egy olyan területen, ahol hagyományosan férfiak vannak többségben.

Idén a WSC biztosította, hogy minden startup mentorálásban részesülhessen a pitch verseny előtt, ami nem csupán a prezentációk minőségét javította, de azt is lehetővé tette, hogy a startupok szakértői tanácsokat kapjanak.

“Jól látható, hogy a prágai esemény sikeres volt. A mini bootcamp nagyon hasznos és fontos volt a startupok számára, és a pitch előtti rövid mentorálásnak köszönhetően remek előadásokat láthattunk a színpadon” – mondta Müller Tamás, a Women Startup Competition alapítója. “Gratulálunk a Daytripnek, és sok sikert kívánunk a döntőben!”

A következő elődöntő Kolozsváron, Romániában kerül megrendezésre február 16-17-e között. Budapesti eseményre pedig április 27-28-án kerül sor. Olyan startupok jelentkezését várják itt, melyek alapító csapata legalább 50%-a nőkből áll, a csapatuk legalább felét nők teszik ki, vagy női vezetővel rendelkeznek.  Az elődöntők helyszíneit és a jelentkezési információkat megtalálják a www.womenstartupcompetition.com weboldalon.

A DAYTRIPRŐL részletesen:

A Daytrip összehozza az utazókat helyi sofőrökkel, akik elviszik őket egyik városból a másikba. Lehetővé teszi turisták számára, hogy privát transzferrel utazhassanak, és tanuljanak a helyi kultúráról és történelemről a helyi sofőrjüktől. A Daytrip kombinálja a szervezett utazások kényelmét a saját szervezés által nyújtott függetlenséggel, és a hátizsákos utazás hitelességével.

 A Daytripet Marketa Blahova és Tomas Turek alapították.

 

A WOMEN STARTUP COMPETITIONRŐL:

Women Startup Competition egy évente megrendezésre kerülő több európai városon átívelő tréning és verseny sorozat. Olyan startupoknak ad lehetőséget, melyek csapata legalább fele nőkből áll, vagy női vezetővel rendelkezik. Célja, hogy segítséget biztosítson női vállalkozóknak és csapataiknak arra, hogy befektetőkkel találkozzanak, valamint támogatást és tanácsokat kaphassanak az üzleti céljaik eléréséhez. A verseny célja, hogy megemelje a nők jelenleg nagyon alacsony arányát az üzleti szférában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .