Blogzine

Kékszőlőmagból készült termékekkel jelentkezik a Bock

2018. június 28-án tartotta meg Villányban Európai Uniós projektjének zárórendezvényét a Bock Borászat, amelyen a projekt megvalósításában közreműködő partnerek mellett Dr. Hoppál Péter, Pécs és térsége országgyűlési képviselője, korábbi kultúráért felelős államtitkár is részt vett.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 681,22 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, több mint 40% önerő hozzáadásával valósult meg a Bock Borászat nemrég lezárult projektje, amelynek célja a korszerű kékszőlőmag-feldolgozó üzem felépítése mellett egy innovatív és egyedi gyártási technológia kifejlesztése volt. A pályázatnak köszönhetően a Bock ezentúl már önállóan gyártja és hozza forgalomba speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kitűnő felszívódású, szőlőmagőrlemény-alapú táplálék kiegészítőit, így a Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt, -olajat és újdonságként a rágható Kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettát is.
„Borászatunk a környezeti fenntarthatóság jegyében már 2010 óta hasznosítja a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot. Mivel mikroőrlemény formájában a kékszőlőmag kiemelkedően értékes antioxidánsainak és bioaktív anyagainak felszívódása és hasznosulása korlátozott, ezért egy jobb, hatékonyabb megoldást akartunk keresni, amelyben a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatói nyújtottak számunkra nélkülözhetetlen segítséget.” – mondta el Bock József.
A beruházást és termékfejlesztést is magába foglaló projekt hivatalos zárórendezvényén gyárlátogatásra is lehetősége nyílt a meghívottaknak, így betekintést nyerhettek a kékszőlőmag feldolgozásának különböző folyamataiba.
A kékszőlőmagból készült Bock mikroőrlemény és olaj sokoldalú gasztronómiai felhasználási lehetőségeit pedig Marton Adrienn privátséf és televíziós gasztroműsor-vezető ismertette, aki egy kóstolóval egybekötött főzőshow során avatta be az egészséges táplálkozás rejtelmeibe az esemény vendégeit.

Megosztás