Blogzine

Ismét ringbe szállnak a magyar startupok a régió legnagyobb energetikai versenyén

Immár ötödik alkalommal rajtolt el február 11-én a PowerUp! verseny, amelyen a résztvevők nem csupán az 50 000 eurós fődíjért szállhatnak ringbe, hanem annak a lehetőségéért is, hogy vállalkozásukat nemzetközi szinten fejlesszék.

Az InnoEnergy szervezésében megvalósuló verseny Kelet-Közép-Európa legnagyobb, startup vállalkozások számára kiírt megmérettetése, amely olyan területeket érint, mint az energetika, a mobilitás, a tiszta levegő, a cleantech, a fűtés és az okos megoldások.

A PowerUp!-ra jelentkezők száma évről-évre megduplázódik. A 2018-as InnoEnergy pályázatra 300 induló adta le nevezését, míg idén újabb rekordra számítanak a szervezők. Az elmúlt két évben nem csak a beadott munkák száma, hanem azok minősége is emelkedett. Míg 2016-ban csupán 28 jelentkező rendelkezett kész prototípussal, addig 2018-ban már 120. Hasonló méretű növekedés volt tapasztalható a már működő termékkel, vagy szolgáltatással rendelkező pályázók vonatkozásában is. A három évvel ezelőtti 19-ről a tavalyi esztendőre már 93-ra nőtt ezeknek a száma.

„A verseny elismertségét és növekvő presztízsét mi sem mutatja annál jobban, mint hogy egyre több olyan startup vállalkozás adja le nevezését, amely már előrehaladott állapotban lévő projektekkel foglalkozik. A PowerUp! megnyitja a fejlesztéshez vezető utat Közép-Kelet-Európa legbátrabb újítói számára és megadja annak a lehetőségét, hogy hozzáférjenek üzleti partnereink nemzetközi hálózatához.” – emelte ki Jakub Miler, az InnoEnergy Central Europe vezérigazgatója.

Az idei pályázati kiírás, amelyre 2019. március 11-ig várják a jelentkezéseket, ugyanakkor nem csak anyagi szempontból kecsegtet ígéretes díjakkal, hanem az InnoEnergy rangos üzleti gyorsító programjában való részvétellel is. A Highway® program célja az induló projektek felkarolása és azok európai piacra segítése. Azok, akik csatlakoznak a programhoz, támogatást kaphatnak egyebek mellett a jogi- vagy szellemi tulajdon védelemmel, illetve a hatékony prezentálással kapcsolatban. A további előnyök közé tartozik a nemzetközi ügyfelekkel való kapcsolatteremtés és akár egy 150 000 eurós pénzügyi befektetés elnyerése is az InnoEnergy révén.

Idén először jutalmazzák külön a verseny résztvevői között a „Clean Air Challenge”-témában indulókat, miután az InnoEnergy kulcsfontosságú résztvevője a 2018 októberében, Brüsszelben útjára indított Clean Air Challenge programnak. Az elismerést az a startup vállalkozás fogja kapni, amelynek megoldása leginkább hozzájárul a légszennyezés és a szmog csökkentéséhez.

Azok a startup vállalkozások, amelyek túljutnak a nevezési fázison, részt vesznek az európai üzleti mentorok vezetésével megvalósuló felkészítő programokban. A workshopok célja a nemzeti döntőre és a végső döntőre való felkészítés, ahol szakértők előtt kell bemutatniuk az ötleteiket. A győztest 2019. május 21-én választják ki Krakkóban az Impact’19 rendezvényen, ami Közép- és Kelet-Európa egyik legfontosabb gazdasági eseményének számít.

A részvétellel kapcsolatos egyéb információk, a jelentkezési lap és minden további fontos információ a www.powerup.innoenergy.com oldalon érhető el.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük