Blogzine

Tíz új vállalkozással indul a Design Terminal tavaszi mentorprogramja

Többkörös kiválasztási folyamat végén 30 ország 174 pályázója közül hét magyar és három skandináv csapat részvételével kezdődik a három hónapos intenzív program, amelynek során üzleti modelljük, termékük és szolgáltatásuk fejlesztésével vehetnek lendületet a startupok.

A Mentorprogramban 2017 óta elsősorban társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal dolgozik a Design Terminal. A programba most bekerült csapatok környezeti, egészségügyi, oktatási és szervezetfejlesztési szolgáltatásokkal pályáztak. A Mentorprogram januárban meghirdetett pályázatára az Egyesült Államokból, Észtországból, Dániából, Svédországból és az Egyesült Királyságból, valamint Indiából és Kínából is érkezett jelentkezés. A nemzetközi mentorstábtól kapott felkészítés mellett, a résztvevők lehetőséget kapnak a Design Terminal nagyvállalati és ágazati partnereivel is együttműködések kialakítására.

Az idei Mentorprogram egyik kiemelt célkitűzése a női, kismama és kisgyermekes anyuka vállalkozók támogatása, ezért azok a női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák, akik egyben startup alapítók és a beválogatott csapatok között vannak, plusz ösztöndíjban részesülnek. Ilyen a kortárs művészek posztereit és egyedi dekorációs termékeket értékesítő webshopot alapító Art Bridge és a természettudományt népszerűsítő Eduit.

Ökoüzemanyag, online művészeti piactér, természettudományos oktatási platform, a várandós anya szív- és érrendszeri állapotát vizsgáló megoldás, munkavállalói elégedettséget mérő alkalmazás, felhőalapú vállalati ösztönzőrendszer, sebészeti műtéti technika oktatását támogató megoldás, adatkezelési platform, légzési és szívverési mintákat követő alkalmazás és közösségi futárszolgálat is szerepel a programba beválogatott csapatok fejlesztései között.

Megosztás