Blogzine

Maláj díjat is kapott az INPUT program

A startup program munkáját Malajzia egyik legnagyobb cégcsoportja díjazta.
A tavalyi ENSZ Best Practice cím után újabb nemzetközi elismerésben részesült az innovatív ötletgazdák külpiacra lépését elősegítő kiemelt kormányzati projekt, az INPUT Program. A Programot a délkelet-ázsiai régióban végzett tevékenységéért, egyedüli európai résztvevőként díjazta Malajzia egyik meghatározó cégcsoportja Kuala Lumpurban.

A magyar és maláj vállalkozások közötti kapcsolatok fejlesztéséért, valamint üzleti lehetőségek kialakításának elősegítéséért Malajzia egyik legnagyobb cégcsoportja, a Sunway Group egyedüli európai szervezetként díjazta az INPUT Programot. A rangos díjat Mohd Redzuan bin Md Yusof, Malajzia vállalkozásfejlesztésért felelős minisztere adta át Kuala Lumpurban.

Az INPUT Program kiemelt, a magyar startupok számára rendkívüli üzleti lehetőségeket tartogató célpiacként határozta meg a délkelet-ázsiai régiót, azon belül is Malajziát. A kiváló kétoldalú kapcsolatoknak köszönhetően az elmúlt időszakban a hazai vállalkozások több alkalommal bemutatkozhattak Malajzia meghatározó IKT vállalatai, startup szervezetei előtt Kuala Lumpurban és Magyarországon egyaránt.

Az eseményez kapcsolódóan az INPUT Program együttműködési megállapodást írt alá a Kínai-Európai Innovációs Központtal (CEIC). Az így létrejött partnerség lévén lehetővé válik a jó gyakorlatok megosztása, visszajelzések gyűjtése, a két ország vállalkozásai közötti kapcsolatok erősítése és a kínai startup ökoszisztéma szereplők megismerése is.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára a díjátadó kapcsán kiemelte: „Ez az újabb nemzetközi elismerés bizonyíja, hogy olyan startup programot indítottunk, amely nem csupán Magyarországon, de világviszonylatban is egyedülálló, példamutató és sikeres. A tíz vidéki képviselet, a pro bono mentor- és szakértői hálózat, a szakmai képzések és üzletfejlesztési tevékenység kiegészülve a nemzetközi kapcsolatrendszerrel egyedülálló lehetőséghez juttatja a hazai vállalkozásokat. Biztos vagyok benne, hogy a mostani díj újabb kapukat nyit meg a délkelet-ázsiai régióba belépni készülő startupok előtt.”

Az INPUT Program elsődleges célja, hogy komplex szolgáltatási portfóliója, valamint hazai és nemzetközi kapcsolati hálója révén hozzájáruljon a hazai IKT startup ökoszisztéma fejlődéséhez, ösztönözze új innovatív vállalkozások elindítását és elősegítse sikeres külpiacra lépésüket.

Megosztás