Már negyvennél is többen akarták feleségül kérni a nyelvoktató robotot

Egy magyar startup az egyre érzékelhetőbbé váló tanárhiányra is reagálva egy új megoldással állt elő. Alkalmazásuk lehetővé teszi a tanulók számára, hogy mesterséges intelligenciát használó karakterekkel társalogva fejlesszék beszéd- és helyesírási képességeiket.

A vállalkozóvá vált nyelvtanár, AlGharawi Attila ötletéből megvalósult Xeropan új verziója négy nagyon különleges tulajdonsággal büszkélkedhet:
– Mesterséges intelligencia alapú chat-botok, amelyek szituációs beszélgetésekben megtanítják a tanulókat az angol nyelv használatára.
– Játékos tartalom több mint 3 évre elegendő olvasni valóval és feladattal.
– Az alkalmazás játékos formában egy 2157-ből érkezett időutazó Professzor történetén át segít a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt az angol készségeik fejlesztésében.
– Elérhető számítógépről is használható változatban is.

“A robotokkal úgy beszélgethetnek a tanulók, mintha valós személyek lennének. Egyiküket már negyvenketten feleségül is kérték.” – árulta el AlGharawi Attila. A tanulók gyakorolhatják a taxirendelést, a hotelfoglalást, állásinterjún való beszélgetést és még sok izgalmas szituációt. “A leglelkesebb tanulók 4-4,5 órán át is képesek voltak egyhuzamban a robottal társalogni.” – tette hozzá az alapító.

A nyelvtanárok által alapított Xeropan nyelvoktató alkalmazásnak már több, mint 410.000 letöltője van a világ 165 országából.

A digitális nyelvoktatás egy dinamikusan növekvő ágazat. A növekedés egyik motorja a beszédfelismerésre épülő technológia fejlődése, derül ki az Ambient Insight kutatásából, amelynek legújabb adatai szerint a digitális angol nyelvtanulási piac 2020-ra 3,8 milliárd dollárra nő.

A Xeropan ügyvezetője és társalapítója, AlGharawi Attila a következőket emelte ki a beszélgetés funkció kapcsán:
“A Xeropan fejlesztése során a hangfelismerő technológiák iránti hatalmas igénnyel szembesültünk. A mai kor nyelvtanulói anyanyelvi szintre szeretnék fejleszteni a nyelvtudásukat anélkül, hogy fizikailag részt kellene venniük az órákon. A Xeropan 3.0 azt a lehetőséget kínálja fel a tanulóknak, hogy bármikor, bárhol a világon fejleszthetik nyelvi készségeiket a chat-botokkal folytatott élő beszélgetések és a különböző helyesírási és nyelvtani leckék segítségével.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .