Blogzine

Neticle: 830 milliós befektetés!

A magyar tulajdonú intelligens médiafigyelésre és szövegelemzésre épülő startup – mely szolgáltatásait már kilenc nyelven tette elérhetővé – az idei sikeres lengyel és osztrák piacra lépés után a Lead Ventures által kezelt Enter Tomorrow Kockázati Tőkealap és a Hiventures 2,5 millió eurós (kb. 830 millió forintos) befektetésével a további nemzetközi terjeszkedést fogja erősíteni: már előkészítették a cseh, szlovák és német nyitást is, melyekkel új növekedési szintre léphetnek.


„A befektetést a növekedés gyorsítása mellett a termékeink fejlesztésére fordítjuk. Elsősorban a korábban szöveges válaszok elemzésére épülő szoftverünket, a Zurvey.io-t fogjuk a felhasználói visszajelzések szerint bővíteni: integrált megoldásként, egy okos kérdőívkészítővel és ennek automatikus, azonnali elemzésével segítjük majd a vásárlói, munkavállalói és más visszajelzések kényelmes gyűjtését és elemzését. Mindezzel – és az idei, viszonylag hosszabb lefolyású rebrandinggel – sikerült létrehozni enterprise termékportfóliónkat, mellyel így tovább erősödünk a régió meghatározó piaci szereplőjeként” – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője és társalapítója. „Természetesen terveink megvalósításához szükségünk van további erőforrásokra – így hamarosan sor kerül csapatunk jelentős bővítésére is” – tette hozzá.
A versenyképesség elengedhetetlen része, hogy egy szervezet képes legyen gyorsan és rövid válaszidőkkel reagálni a vásárlói és munkavállalói visszajelzésekre, valamint az online megjelenő ügyfél- és felhasználó hangokra. A gyors alkalmazkodás hatalmas versenyelőnyt jelent, s ebben kiváló segítség a Neticle.
“A Neticle-ben egy szakmailag erős, elhivatott csapat egyedi technológiát hozott létre a természetes nyelvfeldolgozás terén. A többéves, kitartó fejlesztési munka eredményeként startupból lett scale-up innovatív megoldása már bizonyított a piacon és készen áll jelentősebb tőkebevonás mellett szintet lépni. A Lead Ventures ezen fázisban levő cégekre fókuszál mind itthon, mind a közép-kelet európai régióban” – tette hozzá Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója.

A Lead Ventures egy éve kezdte meg befektetési tevékenységét, a jelen tranzakciót megelőzően már három sikeres scale-up befektetési kört hajtott végre hazánkban és a régióban. Megállapodást írt alá a magyar Codecool programozó iskolával, a cseh ipari berendezések hangalapú diagnosztikájával foglalkozó Neuron Soundware-rel és a szlovák plazma alapú fúrótechnológia fejlesztésére fókuszáló GA Drilling-gel.

A Neticle tehát Magyarország egyik leggyorsabban növekvő B2B SaaS startupja, mely vállalati szövegelemző megoldásokkal segíti az IT, kutatás és marketing részlegeket. Termékei az intelligens médiafigyelésre és elemzésre épülő Media Intelligence, a kérdőívkészítést- és automatikus elemzést lehetővé tevő Zurvey.io, valamint az ezek motorját képező és integrálható Text Analysis API és Data API.

Szolgáltatásaik már kilenc országban elérhetők: Magyarország mellett Ausztriában, Bulgáriában, Grúziában, Lengyelországban, Németországban, Romániában, Oroszországban és Ukrajnában.

A Lead Ventures Alapkezelő Zrt. Közép-Kelet Európa új kockázati és magán tőkebefektető vállalata. Célja olyan egyedi vállalkozások, dinamikus csapatok felkutatása és támogatása, melyek a régióban – és iparágukban – a legígéretesebb innovációval rendelkeznek, annak érdekében, hogy azok sikeresen értékesítsék termékeiket, szolgáltatásaikat a globális piacon is.
Szakértői kapcsolataival és kiemelkedő tapasztalatával többek között elsősorban az energia, mobilitás, valamint a B2B szolgáltatások és szoftverek területén tevékenykedő cégekre fókuszál. A cég 5 év alatt 100 millió eurót készül befektetni nagy növekedési potenciállal rendelkező innovatív vállalatokba Magyarországon és Közép-Kelet Európában. Az Alapkezelő jelen befektetésben részt vevő Enter Tomorrow befektetési alapjának két befektetője a MOL, a régió legsikeresebb energiavállalata, valamint a startup ökoszisztéma fejlesztésében élenjáró MFB Invest.

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, közel 102,5 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai innovatív vállalkozásokat és startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatónk a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
A Hiventures küldetése, hogy segítse a jelen és jövő innovatív elképzeléseit, és ezzel hozzájáruljon egy fenntartható és értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulásához Magyarországon.

Megosztás