Megkétszerezte látogatói számát a Modern Gyárak Éjszakája

Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le az idén harmadik alkalommal megszervezett programsorozat: a november 15-i eseményen 5300 látogató tapasztalhatta meg testközelből, hogy miként működnek Magyarország legjobb, leginnovatívabb vállalkozásai.

A kormány gazdaságpolitikai törekvéseihez tökéletesen illeszkedő Modern Gyárak Éjszakája program 2019. november 15-én adott teret ismét a korszerű magyarországi ipar, az erős hazai vállalkozások és a lakosság találkozásának.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából a Modern Gyárak Éjszakájára felkért gyárak ezen az estén nemcsak kinyitották kapuikat a nagyközönség előtt, hanem megmutatták a gyártóhelyeken folyó magasan automatizált tevékenységeiket, munkalehetőségeiket, az általuk kínált fejlődési lehetőségeket. A kötetlen hangulat kialakítása érdekében az üzemek változatos programokkal és meglepetésekkel várták vendégeiket. Az érdeklődők megtudhatták, hogyan néz ki egy igazán modern gyár, amely akár éppen a közelükben nyújthat munkalehetőséget, biztonságot, jólétet számukra.

A világszínvonalú hazai ipari létesítmények megismertetése azért is fontos az ITM számára, mert kedvet csinálhat a szakmaválasztáshoz vagy egy új pálya kipróbálásához, a vállalkozókat pedig a korszerű technológiák bemutatásával fejlesztésekre ösztönözheti.

2017-ben 25 gyár, 2018-ban 36 gyár vett részt a programban, 2019-ben pedig megduplázódott ez a szám, hiszen összesen 72 gyárba és egy technológiai központba juthattak be az érdeklődők. A látogatók száma hasonló ütemben emelkedett: a tavalyelőtti 2100-hoz és a tavalyi 2800-hoz képest idén már 5300 fő vett részt a programokon.

A regisztráció alapján a legnépszerűbb helyszínek a budapesti Lufthansa, a győri Audi és a nyíregyházi Lego voltak, mivel gyakorlatilag fél nap alatt az összes látogatói helyük betelt. Szintén sokakat érdekelt a jakabszállási GE Aviation Hungary Kft., a tiszapüspöki KALL Ingredients Kft. és a vaskeresztesi MAM-Hungária Kft. – mindhárom helyszínen közel 200-200 érdeklődőnek volt lehetősége betekintést nyerni a munkafolyamatokba. Több cég (például az esztergomi TE Connectivity, a keceli Pintér Művek Kft. vagy a szekszárdi Jako Kft.) pedig rugalmasságáról tett bizonyságot azzal, hogy az előzetesen meghirdetett helyeknél is több látogatót fogadott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .