BlogzineHazai pálya

16,8 milliót nyerhetsz ezen a versenyen!

Március 5-ig jelentkezhetsz, mert közeledik az EIT InnoEnergy PowerUp! pályázat jelentkezési határideje.

Az indulók 2020. március 5-ig véglegesíthetik és adhatják le jelentkezésüket a https://powerup.innoenergy.com weboldalon.

Kiválasztásuk esetén az InnoEnergy szakértőkből álló csapata segít a sikeresen pályázóknak (startup-ok, kis- és középvállalatok), hogy tőkét kovácsoljanak az ötleteikből, belépjenek a nemzetközi piacokra, sőt akár több millió eurós befektetésre is szert tegyenek. A verseny középpontjában az energetikai, a tiszta technológiát, valamint az okos városokat érintő fejlesztések állnak, de a megmérettetésre lehet jelentkezni az említettekkel rokon területet lefedő, innovációs ötlettel is.

Azon jelentkezők, akiknek a vállalkozása még csak a kezdeti fázisban működik, automatikusan elindulnak az Év start-up-vállalkozása címért is az idei PowerUp! megmérettetés során. Az országos döntők nyertesei pedig Közép-Kelet-Európa legnagyobb gazdasági rendezvényén, az impact’20 keretén belül megrendezett nagydöntőn mérkőznek meg egymással. A legjobb induló vállalkozások díjazásban részesülnek (az első helyért 50 000 euró, a másodikért 10 000 euró, a harmadikért pedig 5000 euró jár), és minden döntős lehetőséget kap arra, hogy elképzeléseit bemutathassa az iparág vezető vállalatainak, szervezeteinek képviselői, illetve a kockázatitőke-befektetők előtt. A nem startup jellegű vállalkozások, szervezetek (pl. KKV-k vagy egyetemek) által benyújtott pályázatok a projekt készültségi állapotának függvényében juthatnak pénzügyi befektetéshez és üzletfejlesztési támogatáshoz.

A verseny elmúlt öt éve során az InnoEnergy mintegy 200 vállalkozást támogatott, amelyek közül 121 már bele is fogott megoldásainak értékesítésébe, köszönhetően annak, hogy az InnoEnergy összesen 117 millió euró külső finanszírozással segítette őket. A szóban forgó induló vállalkozások 42 szabadalmat jelentettek be, termékeik átlagos piacra kerülési ideje pedig csupán 16 hónap volt.

Magyarországról az elmúlt esztendőkben több mint ötven induló energetikai vállalkozás, startup vett részt a PowerUp!-on. Sőt 2017-ben magyar induló, a hőtárolás optimalizálásán, hatékonyságának növelésén dolgozó HeatVentors nyerte meg a nemzetközi döntőt. Az InnoEnergy támogatásával sikeresen véglegesítették az általuk fejlesztett megoldást, amelyet a tavalyi hazai bevezetés után, első külföldi állomásként 2020-ban már Olaszországban is elérhetővé tesznek.

Innoenergy PowerUp

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük