Blogzine

Olimpiai bajnokok a régió legnagyobb startup eseményén

Idén bárki részt vehet ingyenesen a 4. Regional Startup And Innovation Day-en. Idén negyedik alkalommal, november 12-én rendezi meg az MFB csoporthoz tartozó Hiventures a Regional Startup And Innovation Day-t, amely évek óta a kelet-közép-európai régió legnívósabb, innovatív fiatal vállalkozóknak szóló networking eseménye.

A koronavírus járvány miatt az idei egy rendhagyó, ám különleges digitális megoldásokat felvonultató rendezvény lesz, melyen a sporthoz kapcsolódó innovációk kerülnek reflektorfénybe és több magyar olimpiai bajnok is tiszteletét teszi.
Az elmúlt időszakban jelentősen növekedett a vállalkozókedv, másfélszer annyian gondolkodnak ma saját vállalkozás indításában, mint két évvel ezelőtt. A magyar fiatalok közül legtöbben – 38 százalékban – egyértelműen saját vállalkozásban szeretnének dolgozni. Minden második fiatal állítja magabiztosan, hogy tudja, mit jelent a startup, 63 százalékuk maga is szívesen dolgozna startup cégben, 49 százalékuk pedig indítana startupot – derült ki az MFB csoporthoz tartozó Hiventures megbízásából készített, 18-35 éves fiatalok körében végzett reprezentatív felmérésből.

A Hiventures az ötletek megvalósítása mellett inspirációban és szakmai támogatásban is segíti az innovatív vállalkozókat: erről szól a már évek óta legnagyobb hazai startup networking rendezvénynek számító Regional Startup and Innovation Day is.
A rendezvény előadói között a háromszoros olimpiai bajnok és egyben a világ egyik legsokoldalúbb úszója, Hosszú Katinka tart előadást arról, hogy hol szerepel és mit jelent az életében az úszókarrier, hogy a szenvedély, a hitelesség, a szakmaiság és a megújulásra való képesség mellett mi volt még szükséges ahhoz, hogy felépüljön az „Iron” brand. Katinka mellett a konferencián nemzetközi előadók is felszólalnak, így a több sikerkönyvet író Jason Williamson, az Oracle for Startups alelnöke, a társaság startup programjának globális vezetője, aki előadásában a nagyvállalatok és startupok kapcsolatának újragondolásáról beszél majd. A rendezvényen előad még Michael Schuster, aki társalapítója és partnere az európai ökoszisztémában megkerülhetetlen Speedinvest korai fázisú kockázati tőkebefektető társaságnak, amely a fintech, a hálózati hatások, a digitális egészségügy, a fogyasztói termékek, az ipari technológiák és a deeptech iparágakba fektet be. Michael hitvallása szerint „a jó csapatok olyanok, mint egy zenekar: együtt jobban szólnak, és amikor színpadon állnak, azt varázslatnak érezzük”.

Az RSID-en immáron hagyomány, hogy személyes megbeszélések, találkozók formájában erős kapcsolatépítési lehetőségre nyílik lehetőség a részvevők között. Az idén online formában megvalósuló befektetői Speed Dating-en komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező cégek, kockázati tőkebefektetők és angyal befektetők segítik szakmai eszmecserével a startupokat.

Az esemény egyik csúcspontja idén is a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó lesz, ahol három kategóriában díjazzák a legkiválóbb hazai tehetségeket. Kiderül, hogy a hazai startup ökoszisztéma neves képviselői kit tartanak a krízisre legagilisebben reagáló startupnak, eldől, kit tart az ország a legjobb innovatív vállalkozónőnek, illetve a Hiventures által életre hívott év alapítója díj is gazdára talál.
Az est második felének meghatározó eseményeként a Szerencsejáték Zrt. támogatásával megvalósuló Get in the Ring! startup verseny regionális döntőjének lehetnek részesei a nézők. A versenyzőknek a sport digitalizációja és az e-sport technológiák területén felmerülő kihívásokra kell majd innovatív megoldásokat találniuk.

Az RSID házigazdája olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács „Kokó” István lesz.
A november 12-én megrendezésre kerülő 4. Regional Startup and Innovation Day-t a szervezők mindenki számára ingyenessé tették, de a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. További részletek és regisztráció elérhető itt: www.rsid.hu

Megosztás