Blogzine

Öt nő a póker világából, akit feltétlenül ismernünk kell

A női pókerjátékosok évek óta kihívást jelentenek a férfiak számára a pókervilág legjobb helyeiért folyó küzdelemben. Ahogyan Önök is tudják, a legjobb helyezések elérése nem olyan egyszerű feladat, és az állandó győzelem még a legképzettebb pókerjátékosok számára is éppolyan nagy kihívást jelent.

A legjobb helyezések eléréséhez kell egy bizonyos szintű képzettség, türelem és elhivatottság, amelynek tökéletesítése számos pókerjátékos számára évekbe telhet. A póker világában több olyan nő is van, aki keményen megdolgozott ezen képességek elsajátításáért, és megmutatta a játék iránti elhivatottságát. Tehát íme a pókervilág 5 női játékosa, akiket feltétlenül ismerniük kell:

Vanessa Selbst
Erős kezdéssel az első nő a póker világából, akiről mindenképpen említést kell tennünk, az Vanessa Selbst. A mostanra már visszavonult pókerjátékos az egyik legerősebb és egyben az egyik legjobb női játékos, akit a világ valaha látott. Az utóbbi 12 év során Selbst számos pókereseményt megnyert, beleértve a Partouche Poker Tour-t és a North American Poker Tour-t, melyek karrierje csúcsát jelentették. Selbst emellett három World Series of Poker karkötőt is elsajátított, és az évek során több mint 11,8 millió dollárt zsebelt be.

Kathy Liebert
Kathy Liebert pókerkarrierje 1997-ben kezdődött, ami után hamarosan a valaha versenyzett egyik legerősebb női játékossá vált. Liebert az utóbbi két évtized alatt többször is játszott a World Series of Poker versenyen, és négy különálló győzelmével több mint 250 000 dollárt nyert. Liebert karrierjének csúcsa a 2002-es Party Poker Million első helyezése volt, ahol 1 millió dollárt kasszírozott be, és ezáltal a verseny történetének egyik legerősebb játékosává vált.

Annie Duke
A következő a sorban Annie Duke, aki az egyetlen nő, aki valaha megnyerte az NBC National Heads-Up Poker Championship bajnokságát. A rendkívül sikeres pókerkarrierje ellenére Duke nemrégiben visszalépett az élő pókerversenyektől. Az utolsó élő pókerverseny, amelyen Duke részt vett, az a 2010-es World Series of Poker Tournament of Champions volt, ahol 8. helyezést ért el és 25 000 dollárral lett gazdagabb. A World Series of Poker Tournament of Champions versenyről szóló legfrissebb hírekért látogasson el a GGPoker oldalára.

Annette Obrestad
Annette Obrestad a pókerkarrierjét 2007-ben kezdte tinédzserként, amikor részt vett a World Series of Poker európai versenyén. Miután éveket töltött az online pókerjátékkal, Obrestad megnyerte a World Series of Poker európai versenyét és 2 millió dollárt sepert be. Az elsöprő győzelmet követően Obrestad többször is bekerült a World Series of Poker Main Event események legjobb 100 játékosa közé, aminek köszönhetően a világ egyik legjobb női pókerjátékosaként tartják számon.

Liv Boeree
Az utolsó nő a póker világából, akit feltétlenül meg kell említenünk, az Liv Boeree. Annak ellenére, hogy számos versenyben ő volt az egyik legfiatalabb pókerjátékos, Boeree büszkélkedhet az egyik legsikeresebb pókerkarrierrel. Boerre átütő győzelmét az EPT Sanremo-n aratta 2010-ben, ahol mintegy 1,7 millió dollárt zsebelt be. Azóta Boeree több nagy nyereményt is elkönyvelhetett, és továbbra is részt vesz a világszerte megrendezett nagyobb pókerversenyeken.

Láthatták, hogy számos erős női pókerjátékos létezik, akik tomboló viharként vették be a póker világát. Mindegyikük keményen megdolgozott vezető pozíciójáért, és erős versenytársakkal az egyik legintenzívebb játékot játsszák, amit a világ valaha látott.

(x)

 

 

 

Megosztás