BlogzineHazai pálya

Októberben ismét fintech seregszemle. Jön a FinTechShow!

Cristo, Aggreg8 (FintechX), Péntech, Perfinal az elmúlt évek legígéretesebb hazai fintech megoldásai, a FinTechShow győztesei. Itt debütált a SEON, Talk-A-Bot, itt mutatták be a nyílt bankolásra épülő megoldásokat (Koin, Recash), de az első blockchain alapú biztosítási terméket is (Insurwiz). Négy év alatt több mint 40 fintech megoldás mutatkozott be Magyarország legnagyobb fintech seregszemléjén, amelyen a szakmai zsűri minden évben kiválasztja a legígéretesebbet. 2021. október 7-8. között ismét bemutatásra kerülnek a legújabb megoldások, és az eddigi nyertesek is megosztják, milyen stratégiával lehet nagyobb növekedést elérni a digitális pénzügyi szolgáltatások piacán.

A FinTechShow 2017-ben azzal a céllal indult, hogy bemutassa a digitális pénzügyi technológiákra épülő legújabb hazai megoldásokat. Azóta a kezdeményezésből hagyomány – és ugródeszka – lett a hazai fintech startupok számára. Az itt debütáló startupok jellemzően gyorsabban találnak befektetőt, banki partnereket és szakmai networköt a növekedésükhöz. Többen jelentős tőkebefektetést kaptak és már a nemzetközi piacokon építkeznek.

Az érdeklődők nemcsak a legújabb hazai fintech megoldásokat ismerhetik meg a FinTechShow-n, hanem azt is, a következő években melyek lesznek a digitális transzformáció főbb irányai a pénzügyi szektorban, hogyan építenek digitális ökoszisztémát a BigTech cégek, és milyen stratégiával építkeznek Magyarország legígéretesebb fintech startupjai.

Az idei év kiemelt témái:

#1 Digitális ügyfélélmény

A digitális ügyfélélmény a digitális fejlesztések alfája, a digitális szolgáltatások omegája. Mindennapi mantra, de ahogy egyre mélyebbre hatolunk, annál jobban növekszik a bizonytalansági faktor. Miért jobb a neobankok digitális ügyfélélménye, mint a hagyományos bankoké? Hogyan építhetünk klasszisokkal jobb digitális ügyfélélményt pénzügyi szolgáltatásainknak? Benchmarkok és gyakorlati útmutatók a téma nagymestereitől.

#2 Digitális ökoszisztémák

Napjaink legsikeresebb digitális szolgáltatói olyan üzleti stratégiát folytatnak, amelyek kizárólag a digitális tér szüleményei. A long tail, bundling, freemium, mobile first első generációs digitális stratégiák mellé megérkeztek a legújabbak is: API-first stratégia, platform stratégia, rebundling, “customizing“, amelyek jellemzően a digitális ökoszisztémák sajátosságai. Mi a digitális ökoszisztémák titkos receptje? Hogyan építenek a legnagyobb nemzetközi bankok, pénzügyi szolgáltatók digitális ökoszisztémákat a BigTech mintájára?  Mélyfúrás a digitális stratégiák új világában.

#3 A digitális transzformáció új alappillérei

Adat, API, AI. Három (betű)szó, amelyek gyökeresen átalakítják az iparágak működését. Igaz, a pénzügyi szektor élen jár a digitális transzformációban, ám a jegybank tovább gyorsítaná a folyamatot. Melyek lesznek a digitális transzformáció főbb irányai a bankszektorban 2025-ig? Milyen mélységig automatizálható a pénzügyi szektor 2030-ig? Hogyan építsünk szervezeti kultúrát a robotizálódó világban? Inspiráció, gondolatok és szabályozói várakozások a jövő bankrendszerével kapcsolatban.

#4 Digitális banki stratégiák

Az MNB idén első alkalommal elvárja, hogy a bankok írott digitális stratégiát készítsenek a jegybank digitális transzformációs útmutatójához illeszkedően. Mi a hazai bankok digitális stratégiája? A stratégiák alapján hová fejlődhet a digitális bankolás 2025-ig? Ez milyen lehetőségeket nyithat meg a hazai fintech cégek számára? Felsővezetői kerekasztal a digitális banki stratégiák mentén.

További részletek:

https://fintechzone.hu/fintechshow2021/

Megosztás