Blogzine

Mit mondana a WC-papír ha tudna beszélni?

Annak ellenére, hogy a kínaiak már a 6. században használták a WC-papírt, az amerikaiak pedig a 1850-es években dobozolták és a huszadik század elejére már tekercselték, a WC-papír valójában nem változott sokat, csak puhább lett. De most egy amerikai startup Magyarországon fejleszti tovább ennek a tabu terméknek a funkcióját, mint egy testre szabható ajándéktárgyat és új gerilla marketing eszközt.

A Swipee egy toalettpapír-nyomtató cég, amely egyedi megrendelésű tartalmat nyomtat 3 rétegű WC-papírra, még hozzá veszélytelen ételfesték tintával színesben, ajándék és reklám célokra. Ha netán egyedi és vicces ajándék ötletet keresel a barátaidnak, akkor a Swipee.io online felületén ‘tervezd meg.’ Csak feltöltesz egy képet, megadod a kísérő szöveget és a Swipee házhoz szállítja az ajándék tekercset neked vagy barátodnak egy design dobozban.

A jövőben reklám felületként is lehet majd alkalmazni a WC-papír felületet meglepve az embereket ott ahol hosszabb ideig nézik meg a hirdetéseket mint ha egy magazint lapozgatnának. Több felmérés szerint egy magazin hirdetést átlagosan csak 3 másodpercig néznek mielőtt lapoznának. Azonban a Swipee kutatásai szerint pedig egy WC-papírra nyomtatott színes tartalmat legalább 10 másodpercig.

Íme néhány ötlet a WC-papírok egyedi nyomtatására a Swipee-val:
– Javítani a cégen belüli kommunikációt a mellékhelyiségekben,
– Vicces cég ajándékokat kínálni,
– Reklámozni egy rendezvényt és ösztönözni a regisztrációkat ráirányítva a QR kódok leolvasásaiból,
– Áttekinthetőbbé tenni egy étlapot egy étteremben,
– Meglepni egy barátot egy ünnep alkalmából,
– Ösztönözni a gyerekek WC betanítását,
– Elnézést kérni szeretteidtől viccesen,
– Hatékonyabban eljuttatni az önéletrajzodat a döntéshozók kezébe,
– Megjegyezni vagy megtanulni oktató tartalmakat (szótár, vizsga képletek, viccek, …),
– Egy titkos helyen értesíteni az embereket egyéb tabu témákról (magán higiénia, egészségügyi problémák,…)
– Nyomtasd rá ellenséged képét,
– Nyomtasd rá kedvenc csapatod vagy céged logóját,
– És amit csak elbír a képzelet…és a papír…..

A WC-be ráadásul manapság már mobiltelefonnal járnak az emberek, ezáltal a QR code-ok leolvasása kézre esik. Magyarán ügyfelekké alakíthatók mind azok akik intézik ügyeiket egy cég, étterem, egyetem vagy egyéb mellékhelyiségeiben—‘from wipe to swipe’. Tehát a Swipee diszruptálja a hagyományos reklámozást: értékesíti a toaletteket mint marketing/kommunikáció felület!

“Tulajdonképpen egy naponta ismétlődő élettani folyamathoz kapcsolja az üzenetek átadását. Mondjuk ki—tényleg lehet sz*rból várat építeni! Éppen ezért is egy hatékonyan skálázható reklám felület amit startupok is kihasználhatnak kommunikálni a potenciális ügyfeleikkel,” mesélte Sebastian Tamas, a RocketShepherd.com startup adatbázis vezérigazgatója a Swipee partnerségükről.

Rendelj egyedi WC-papírt most! Írd be a ‘rocketshepherd’ kódot a ‘megjegyzés’ mezőbe mikor rendelsz és ‘tervezd meg’ 20% kedvezménnyel a saját tekercseidet november végéig!

Te is hagyjál nyomot a WC-papíron!

Megosztás