Blogzine

E-Totem töltőpontokat telepítenek Európa-szerte

A GEFCO 290 e-Totem töltőpontot telepít Európai telephelyeire az elektromos járművek egyre növekvő piacának támogatása érdekébenA GEFCO, a globális ipari ellátási lánc meghatározó szolgáltatója és az európai autóipari logisztika piacvezetője egy előremutató projekt utolsó szakaszába ért, amely 290 elektromos jármű (EV) töltőállomást telepít Európaszerte.

Franciaország egyik vezető EV töltő gyártója, az e-Totem. A vállalat által biztosított egyedi töltők arra szolgálnak, hogy az autógyártók fel tudják tölteni járműveiket, még azelőtt, hogy azok a végfelhasználókhoz kerülnének.

Az ellátási lánc új kihívásai

2021 végére 145 új töltőállomás kerül kialakításra és beüzemelsére nyolc európai országban: Belgiumban (Ghislenghien), Csehországban (Kolin), az Egyesült Királyságban (Sandtoft és Sheerness), Franciaországban (Blyes, Le Havre, Hordain, Marckolsheim, Marly-la-Ville, Mulhouse, Nantueuil, Poissy, Rennes, Sochaux és Valenton), Olaszországban (Livorno és Parma), Portugáliában (Setubal), Spanyolországban (Livorno és Parma) Ciempozuelos és Tarragone) és Szlovákiában (Trnava).Albert Bouchoucha, a GEFCO ipari autóellátási részlegének igazgatója elmondta: „A zöldebb üzemanyagra való áttérés jelentős beruházásokat igényel az új infrastruktúrában. Az új EV töltőállomások örvendetes lendületet adnak az EV gyártóinak és kereskedéseinek, mi pedig örömmel segítünk ügyfeleinknek alkalmazkodni a kereslethez, ezzel is bizonyítva, hogy hűek vagyunk „Partners, unlimited” elvünkhöz.”A GEFCO 40 alkalmazottját mozgósító, 7 millió eurós projekt 2020-ban indult, válaszul az EV piac exponenciális növekedésére, a zéró kibocsátású technológiákra való áttérés felgyorsítására irányuló globális ösztönzők bevezetését követően. Ez új kihívást jelentett, amely megköveteli, hogy a GEFCO-hoz hasonló ellátási lánc szolgáltatók kérésre fel tudják tölteni az új elektromos járművek akkumulátorait a kereskedőknek és a végfelhasználóknak történő szállítást megelőzően.

Személyre szabott töltőállomások egyedi szolgáltatásokhoz

Ennek a kihívásnak a teljesítéséhez a GEFCO az e-Totemmel együtt kétféle egyedi töltőállomást, DC50kW turbótöltőt és AC22kW gyorstöltőt tervezett és gyártott. Ezek érintőképernyővel, többnyelvű kezelőfelülettel és 3G/4G kapcsolattal rendelkeznek, és Open Charge Point Protocol (OCPP) segítségével kapcsolódnak egy központi irányítási rendszerhez a folyamatos monitorozás lehetőségének érdekében. Ennek a technológiának köszönhetően a GEFCO csapatok okostelefonos nyomonkövetés útján, a töltöttségi szintet 1% felett tudják tartani, így biztosítva, hogy az akkumulátorok sosem merülnek le teljesen és a töltéshez használt energia pontos költségeit is ki tudják számlázni. Ezek a hasznos funkciók jelentős javulást jelentenek a hagyományos töltőállomásokhoz képest, melyek esetében nem lehet beállítani egy előre meghatározott szintig történő feltöltést, illetve a töltés nem áll le automatikusan, így azok mindig teljes töltésig üzemelnek. Jelenleg a GEFCO az egyetlen ellátási lánc szolgáltató, amely ezt a rendkívül személyre szabott szolgáltatást ajánlja. Hervé SONNEVILLE, Az e-Totem vezérigazgatója megjegyezte: „Örülünk, hogy a GEFCO-val együtt dolgozhattunk ezen a projekten, és ezáltal testreszabott, 100%-ban francia tervezésű és gyártású elektromos jármű töltőállomásokat telepíthetünk Európaszerte. Cégünk legelső napjai óta folyamatosan fejlesztettük és adaptáltuk megoldásainkat ügyfeleink igényeihez.

Megosztás