Blogzine

A Samsung C-Lab Inside és C-Lab Outside innovatív startupjai is részt vesznek a CES 2022 kiállításon

A Samsung C-Lab programjából 13 projekt képviselője vesz részt a CES 2022 kiállításon. A C-Lab Inside, a vállalat belső inkubációs programja idén négy, a C-Lab Outside, a Samsung akcelerátor programja pedig kilenc startupot mutat be.

C-Lab Inside: Négy projekt a Samsung munkatársaitól
A Samsung 2016 óta minden évben bemutatja a C-Lab Inside projektjeit az Eureka Parkban, amely a startupok kiemelt bemutatóhelye a CES rendezvényen. A kiállítás során felmérik a startupok piacképességét és a vásárlói reakciókat. A piacképes ötletek vagy átkerülnek a Samsung egyik részlegéhez, vagy különálló projektekké válnak, amelyeket támogat a vállalat.

Az idei év négy C-Lab Inside projektje:
– Piloto, egy MI-alapú1 megoldás, amely segíti a gyerekeket a megfelelő okostelefon-használati szokások kialakításában.
– A PROBA, MI-alapú online vizsgaszolgáltatás adminisztrátorok, vizsgázók és szupervízorok számára.
– innovision, bölcsődei mobilkészülék a csecsemők sztrabizmusának korai felismerésére.
– ZamStar, egy intelligens elektromos gitár, amely LED-es útmutatókkal teszi könnyebbé a gitártanulást.

C-Lab Outside: Kilenc startup, amelyek készen állnak a globális piacra
A 2018 októberében létrehozott C-Lab Outside egy akcelerátor program, amelyet a dél-koreai startup ökoszisztéma élénkítésére indított el a Samsung. A C-Lab Outside programban szereplő vállalkozások a pénzügyi támogatás mellett olyan előnyökben részesülnek, mint például a számukra biztosított irodai munkaterület, a Samsung munkatársai által végzett szakértői mentorálás, az iparági kiállításokon való részvételi lehetőségek és a befektetői kapcsolatok támogatása.

Az elmúlt évben a Samsung által közvetlenül inkubált öt projekt, valamint a C-Lab Outside-hoz tartozó Daegu Center és a Gyeong-buk Kreatív Gazdasági és Innovációs Központ négy startupja is részt vesz a CES 2022 kiállításon.

  • Petnow, MI-alapú biometrikus kisállat felismerő.
  • Digisonic, különleges 3D-s audiómegoldás mobil eszközökhöz.
  • Verses, interaktív metaverzumbeli zenei alkalmazás.
  • bitsensing, képalkotó radartechnológia az önvezető megoldásokhoz és az okos városokhoz.
  • SELECTSTAR, MI-alapú adatgyűjtő és címkéző platform.
  • RGT Inc., többfunkciós, moduláris kiszolgáló robot.
  • MoreDream Inc., látássérültek segítésére kifejlesztett rendszer.
  • Yellowknife, járműkijelzők testreszabását támogató felület.
  • MONIT, intelligens, pelenkázást segítő megoldás idős betegek számára.

Emellett a C-Lab Inside programból továbbfejlődött kilenc startup saját kiállítási standdal lesz jelen a CES 2022 rendezvényen. Ezek között szerepel az EVAR, a Prinker Korea Inc., a lululab és a Linkface.

A C-Lab startupjai a CES 2022 Legjobb Innováció kategória kitüntetettjei között
2021 novemberében a CTA (Consumer Technology Association) 27 termékkategóriában hirdette ki a CES 2022 Innovációs Díjak nyerteseit, köztük a Legjobb Innováció kategóriában elismerteket. A C-Lab startup projektjei egy Legjobb Innováció elismerést és további 21 Innovációs Díjat nyertek kiemelkedő technológiáikért.

A Petnow, amely mesterséges intelligencia alapú biometrikus felismerő megoldást fejlesztett ki háziállatok számára, a CES 2022 Legjobb Innováció díjának nyertese lett a Szoftverek és mobilalkalmazások kategóriában. A Petnow alkalmazás egy kamera segítségével automatikusan észleli, lefényképezi és regisztrálja egy kutya orrnyomát, amely egyszerűbbé teszi az elveszett kisállat megtalálását.

A C-Lab további díjnyertes termékei és szolgáltatásai többek között a Digisonic, az EVAR, a lululab, a Verses, a bitsensing, a Linkface, a LUPLE, a BLUEFEEL és a Prinker Korea Inc. A CES 2022 Innovációs Díj nyertes termékeit külön is bemutatják a Venetian Expón, Las Vegasban.

„A C-Lab program támogatásával ezek a startupok bizonyították technológiai rátermettségüket a nemzetközi színtéren, amit az eddigi legtöbb CES Innovációs Díj elnyerése is bizonyít – mondta Hark Kyu Park, a Samsung Elnöke és pénzügyi igazgatója. – Reméljük, hogy azok a startupok, amelyek a világjárvány miatt nehezen tudták bővíteni vállalkozásukat, a CES 2022 kiállítást követően aktívabban tudnak majd jelen lenni a globális piacon is.”

A Samsung jövőre 500 induló vállalkozás támogatását tervezi
A 2012 decemberében indult C-Lab Inside a munkatársak innovatív ötleteit bátorítja, miközben olyan vállalati kultúrát honosít meg, amelyben a kreativitás áll az előtérben. A program hozzájárul a különböző területeket érintő ötletek kidolgozásához. A Samsung 2015 óta támogatja a sikeres, nagy piaci potenciált mutató C-Lab projekteket, és elősegíti azok különálló startupként való elindítását. A C-Lab Inside kezdeményezés sikerének köszönhetően jött létre a C-Lab Outside, amely 2018 óta a Samsung hálózatán kívüli induló vállalkozásokat és innovációkat támogatja.

A Samsung korábban bejelentette, hogy a C-Lab Outside-on keresztül 300 koreai vállalkozást támogat, a C-Lab Inside programon keresztül pedig 200 projekt fejlődését gyorsítja fel öt év alatt. A vállalat eddig összesen 406 induló vállalkozást segített (244 a C-Lab Outside, és 162 a C-Lab Inside programból), a tervek szerint ez a szám jövőre elérheti az ötszázat.

A Samsung Electronics január 5. és 8. között mutatja be C-Lab termékeit és szolgáltatásait a C-Lab kiállítási standján, az Eureka Parkban található Venetian Expo (korábban Sands Expo) G csarnokának első emeletén. Azok, akik nem tudnak személyesen ellátogatni a kiállításra, január 30-ig online nézhetik meg a termékvideókat a C-Lab honlapján (https://www.claboutside.com/ces2022), ahol lehetőség nyílik kapcsolatba lépni a startupokkal.

[A CES 2022 kiállításon részt vevő C-Lab spin-off projektek]

Megosztás