Blogzine

Megéri-e beszerezni az ASUS ROG Gaming monitort?

Az ASUS monitorok főként a játékra összpontosítanak, és emiatt – a szakértők szerint – a leghatékonyabb játékképernyők közé tartoznak. Néhány kivételtől eltekintve az ASUS készülékek általában jól felépítettek és ergonomikusak. Alábbi cikkünkben a gyártó Strix XG43VQ típusán keresztül igyekszünk segítséget nyújtani a megfelelő termék kiválasztásához.


A monitorok új generációja

A gyártó modellje egy remek gaming monitor 120Hz-es képfrissítési rátával, amely egyedülálló „gaming élményt” nyújt. Ehhez társul a Radeon™ FreeSync 2 HDR és High Dynamic Range (HDR) technológia, valamint a DCI-P3 90%-os professzionális színtartománya és a DisplayHDR™ 400 tanúsítványa.

A 100 cm átmérőjű készülék biztosítja a magával ragadó játékélményt és extra alkalmazkodóképességet a „multitaszking” jellegű tevékenységek ellátásához. A 32:10 képarány pedig szuper ultrawide felületet eredményez, amely alkalmasnak bizonyul a két egymáshoz csatlakozott 24″-os (16:10) monitor displayfelületéhez. A termék elég drága, közel 300 ezer forintért kapható a hazai online boltokban, viszont az egyedi játékélményért érdemes ennyit költeni – természetesen nem a kezdő gamereknek!

Szupervékony kialakítás

A Strix pereme szupervékony, ezért nagyon jó megoldás a többé-kevésbé határvonal nélküli, sokképernyős rendszerek összeállításához. Állítsuk tehát össze a legjobb hadifelszerelést, és élvezzük, ahogy a játék világa teljesen magával ragad!

A monitor villámgyors képfrissítési sebessége

A ROG Strix XG43VQ nagyon gyors, 120 Hz-es képfrissítési sebessége hozzájárul ahhoz, hogy még a gyors ütemű játékok is a legmagasabb vizuális konfigurációval legyenek nézhetők, mialatt olajozottan és teljesen akadásmentesen futnak. Ennek megfelelően tökéletes előnyt szerezhetünk például az FPS-, autóversenyzős, valósághű stratégiai és sportjátékokban!

Innovatív technológia a folyamatos játékélményért

A monitor a Freesync ™ Premium Pro technológiával is rendelkezik, amely zökkenőmentes látványt biztosít alacsony késleltetéssel, tökéletes fényerővel és kontraszttal. A Freesync ™ Premium Pro meghatározza az alacsony késleltetésű feldolgozást mind a standard, mind a HDR tartalomhoz, elhárítva a HDR tartalommal legtöbbször kombinált bemeneti késleltetést.

Az egyedi ASUS Shadow Boost technológiája megvilágítja a játék univerzumának sötét területeit anélkül, hogy a világosabb területeket túlvilágosítaná – ezzel is javítva a teljes nézetet, miközben könnyebbé teszi a sötét környezetben rejtőzködő ellenség érzékelését.

Az úgynevezett GamePlus a játéksegédek sorát tartalmazza, például célzási pontokat, visszaszámláló időzítőket, képkockaszámlálókat és többképernyős igazítási jeleket. Az Asus ROG Strix a Sniper és a Sniper Night Vision két új opciójával rendelkezik. Ezek 1,5-szeresére és 1,7-szeresére, vagy 2,0-szeresére nagyítják a display közepét, és egy piros vagy zöld célzópontot helyeznek el a közepén. A Night Vision ugyanezt teszi, de zöld tónusúvá teszi a képablakot, mint az éjjellátó szemüveg. Mindössze néhány gombnyomásra van szükségünk az opció megjelenítéséhez, és egyetlen kattintással visszavonható. Az olyan játéknál, ahol például lövésgyakorlatokra van szükség, ott ez jól alkalmazható.

Képernyő widget a kényelem érdekében

Ez a kiegészítő tulajdonképpen egy intuitív segédprogram, amelynek köszönhetően kezelhetjük az ASUS GameVisual, az App Sync™ és a kékfény-szűrő beállításait. Ezek a funkciók a képernyő menüjéből vagy a navigációs joystick segítségével egyaránt módosíthatók, ugyanakkor az ASUS DisplayWidget gyorsabb és egyszerűbb lehetőség ezek alkalmazására.

Végső következtetés

Az Asus ROG Strix tökéletes eszköz az otthoni munkához és a játékhoz, bár tény, hogy kissé drága.

Azonban minden pénzt megér, ha olyan monitort keresünk, amely képes kezelni a következő generációs játékokat.

Arra viszont figyeljünk oda, hogy egyes webáruházakban a monitorok árai eltérőek lehetnek, és csak megbízható kiskereskedőtől vásároljunk!

(A cikk megjelenését az eMAG.hu támogatta – köszönjük.)

Megosztás