Űradatokkal írhatják újra a kontinens turizmusát a CASSINI ötletverseny résztvevői

Újabb, űriparral kapcsolatos, nemzetközi pályázatot nyert el a Design Terminal. Az innovációs ügynökség szervezi a 3. CASSINI Hackathon magyarországi fordulóját, melynek fő célja, hogy a résztvevők fenntarthatóbbá alakítsák Európa turizmusát. Mindebben európai űradatok és szolgáltatások segítik a jelentkezőket.

„Az elmúlt években olyan szakmailag inspiráló, kontinensen átívelő programokba tudtunk bekapcsolódni sikeres pályázataink révén, mint az X-Europe vagy az Európai Űrügynökség inkubációs tevékenysége – mondja Jónás László, az innovációs ügynökség szakmai vezetője. – Az utóbbi időben tudatosan alakítjuk a Design Terminal nemzetközi terjeszkedését, melynek ezek a lépések szerves részei. Megtisztelő feladat, hogy mi szervezhetjük a 3. CASSINI Hackathon magyarországi fordulóját. Május 12-14. között a résztvevők az EU űrtechnológiáinak felhasználásával dolgozhatnak ötleteiken.” A győzteseket helyi szinten és a verseny végén is díjazzák, a legjobb megoldást hozók hathónapos mentori programban vehetnek részt, amely 100 órányi személyre szabott, szakértői mentorálást foglal magában.

Kattints a hackathon facebook-eseményéért!

A fenntartható utazás támogatása a legfőbb cél

Pusztán az elmúlt négy évben több, mint 2 milliárd turistát fogadott a kontinens a világ minden tájáról, ez pedig elsődleges bevételi forrást jelent az államok gazdaságainak. Európa mindenki számára tartogat izgalmakat: Prága középkori utcáitól Barcelona strandjain és Budapest történelmi szépségű látványosságain és vibráló mindennapjain át egészen Oslo modern látképéig.

A 3. CASSINI Hackathon arra fókuszál, hogyan tudjuk megóvni, megőrizni a jövőnek a felejthetetlen európai úti célokat. A résztvevőket olyan ötletek kidolgozására buzdítják, amelyek támogatják a fenntartható utazást, fokozzák a megszerezhető élményeket, és népszerűsítik a természeti Európa körültekintő felfedezését.

Az Európai Unió és űrprogramja által kezdeményezett CASSINI Hackathons and Mentoring egy hat hackathonból álló eseménysorozat. A sorozat harmadik állomása többek között a Copernicus, a Galileo és az EGNOS európai űradataihoz biztosít hozzáférést, amelyek felhasználásával három sürgető kihívás egyikére hozhatnak választ a résztvevők.

A CASSINI Hackathonokat tíz európai országban rendezik meg. Minden ország saját szakértők közreműködésével valamint speciális programelemekkel indítja az eseményt. A magyarországi hackathonra is lehet már regisztrálni, a részvételhez nem szükséges előzetes űrtapasztalat.

Regisztrálj a hackathonra!

KIHÍVÁSOK:

1. Ötletelj fenntartható úti célokon!
Hogyan lehet csökkenteni a turizmus karbonlábnyomát?

2. Mutass utat a kevésbé ismert városokhoz és kultúrákhoz!
Hogyan fedezzük fel a helyi úti célokat és hogyan támogathatók a helyi közösségek, vállalkozások?

3. Buzdítsd a turistákat a természet körültekintő felfedezésére!
Hogyan fedezhetjük fel fenntartható módon a természeti Európát?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .