Blogzine

Indul az Alpha Wolves Summit scaleupok és a befektetők számára – természetesen a Vespucci Partners is jelen lesz!

A Wolves Summit szervezői egy új típusú konferenciával álltak elő – számolt be róla a therecursive.com. Célkeresztben a scaleupok és a befektetők. Külön öröm számunkra, hogy a Wolves Summit vezérigazgatójának kérésére Managing Partnerünk, Sohajda Júlia elmondhatta előrejelzéseit a kelet-közép-európai startup ökoszisztémáról az idei vonatkozóan.
Idén tavasszal új exkluzív rendezvénnyel jelentkezik a Wolves Summit, a közép-kelet-európai régió legnagyobb – több mint 2000 startup/scaleup alapítót és befektetőt összegyűjtő –, technológiai és innovációs konferenciájának szervezője. Az Alpha Wolves Summit elnevezésű esemény a nemzetközi társbefektetőket és az alapkezelőket köti össze a közép-kelet-európai scaleupokkal. A csúcstalálkozóra április 7-én és 8-án kerül sor Varsóban, Lengyelországban, de online is részt lehet venni a programokon. A kétnapos rendezvény során több száz scaleup alapító, társbefektető, valamint regionális és nemzetközi befektető találkozik majd együttműködést keresve – olvasható a therecursive.com cikkében.

Az Alpha Summit azoknak a scaleup tulajdonosoknak kínál lehetőséget, akik már túlvannak legalább az első finanszírozási körön, fejlődő termékkel rendelkeznek, és most alakítják ki az üzleti tevékenységük növekedéséhez szükséges kompetenciákat és részlegeket – írják.
„Ez az első ilyen jellegű esemény, amit megszervezünk. Eddig elsősorban a befektetőknek és az alapkezelőknek biztosítottunk lehetőséget arra, hogy startupokkal találkozzanak. A konferenciáink azonban nagyon népszerűek voltak a scaleupok képviselői körében is, így született meg az ötlet, hogy egy különálló, exkluzívabb eseményt hozzunk létre, ami csak nekik szól. Egy olyan fórumot akartunk létrehozni, ahol ötleteket cserélhetnek és lehetőség nyílik a hálózatépítésre és a fejlődésre. Arról nem is szólva, az Alpha Wolves során születő üzleti kapcsolatok vagy ötletek jelentős hatással lehetnek régiónk gazdasági fejlődésére. A virágzó vállalatok, az új technológiák és munkahelyek minden közép- és kelet-európai lakos számára előnyösek” – foglalja össze az esemény lényegét Michael Chaffe, a Wolves Summit vezérigazgatója.

Új platform a növekedéshez
Az Alpha Wolves Summit szervezőinek célja, hogy a zászlóshajójuknak számító Wolves Summit konferenciához hasonló sikertörténet vegye kezdetét. A Wolves Summit az elmúlt években az egyik legaktívabb eseménnyé nőtte ki magát a startupok és befektetőik számára a közép-kelet-európai régióban. Az Alpha Wolves ugyanezt hivatott megteremteni a scaleupok és a felsőkategóriás befektetők számára.
Az exkluzív fórum előadásai és panelbeszélgetései a scaleupok számára know-how-t és hálózatépítési lehetőségeket kínálnak, míg a befektetők innovatív, fejlődő vállalkozásokat ismerhetnek meg. Az első napon scaleup alapítok tanulhatnak arról, miként gyorsíthatják fel üzleti tevékenységük fejlődését, míg a második napon a befektetők tájékozódhatnak az aktuális trendekről és lehetőségekről az európia piacon.

Már hatalmas az érdeklődés a scaleupok és a kockázati-tőkealapok körében
„Közel 400 CEO, több mint 200 scaleup, 150 befektető és kockázati-tőkealap, valamint 50 társbefektető regisztrált már a rendezvényünkre. Arra számítunk, hogy a résztvevők száma meghaladhatja az 1000-et is, ami lenyűgöző eredmény lesz, figyelembe véve, hogy az Alpha Wolves Summit egy teljesen új esemény, amit első alkalommal rendezünk meg” – emeli ki Michael Chaffe.
Olyan vállalatokra lehet majd számítani az Alpha Wolveson, mint az ACP Partners, a BVV, az Octopus Investments, a Penjana Kapital, a Multiple Capital, az AXA Venture Partners és a Mouro Capital.

A Vespucci Partners Managing Partnerét is kérdezték a régiós trendekről
Sohajda Júlia, a Vespucci Partners ügyvezető partnere két olyan trendet jelöl meg, amelyek az elmúlt években egyre fontosabbá váltak a piacon. Az egyik az ESG és a sokszínűség. „Ezek az elvek kezdenek a legtöbb VC átvilágítási folyamat részévé válni. A másik pedig a kriptovaluta és blockchain szerepe a VC világban, és hogy ez vajon zavart okozhat-e” – mondja.

Michael Chaffe utal a világjárvány közép-kelet-európai startup és scaleup piacra gyakorolt hatására is. Szerinte paradox módon pozitív folyamatok figyelhetők meg, mivel a vállalatok elkezdtek globálisabban gondolkodni és cselekedni, így vonzóbbá váltak a régión kívüli nagybefektetők számára. „Azt figyeltük meg, hogy a startupok/scaleupok ahelyett, hogy kiszolgálták volna a helyi ügyfeleiket, rájöttek, hogy inkább más országokba kell betenni a lábukat. Ez egy kézenfekvő megoldás, amikor olyan piaci méretekről beszélünk, mint Szlovákia, Magyarország vagy Horvátország” – magyarázza Chaffe.

Sohajda Júlia 2021-ben a lengyelországi Gdanskban az Infoshare konferencián, Wroclaw-ban a Wolves Summiton, míg a portugál fővárosban a világ egyik legjelentősebb tech találkozóján, a Web Summiton vett részt, tapasztalatairól a Privátbankárnak is beszélt.

Megosztás