Ölts magadra magyar találmányt!

A magyar feltalálók napjára időzítette az Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok kiállítás és a Vates ruhamárka közös kollekciója bemutatását. A kultúranépszerűsítő streetwear brand pólóin korszakalkotó magyar ötletek jelennek meg, szimbolikus formában. László Anna Ikarus busz tervei mostantól éppúgy „divatba jönnek”, mint Csíkszentmihályi Mihály sorsfordító kifejezése, a világ legnépszerűbb logikai játéka vagy az első közösségi oldal.

Négy korszakalkotó felfedezést választott ki és helyezett ruhára a Vates brand az Álmok Álmodói 20 kiállításon felvonultatott 600 találmány és fejlesztés közül. A ruhamárka és a Millenárison megvalósuló tárlat célja közös: szellemi örökségünk tudatosítása a legkorszerűbb és a fiatalokat is megszólító eszközökkel.

A pólókra kerülő szellemi vívmányokat különböző területekről válogatták össze és megjelenítésük is eltérő. László Annának, az Ikarus vezető mérnökének csuklósbusz-tervei, míg a Facebookot is megelőző, első közösségi oldalnak, az iWiW-nek a logója került a női és férfi felsőkre. Ezek mellett a XX. század legismertebb magyar szellemi és ipari termékéről egy minimalista kockadizájnnal emlékeztek meg, illetve a világhírű pszichológus, Csíkszentmihályi Mihály által meghatározott és kifejtett csúcsélmény a Flow kifejezés is megjelenik a Vates pólóin.

A termékek a kiállítás shopjában és a www.vates.hu-n lesznek elérhetőek június 13-ától. A dátum nem véletlen: Szent-Györgyi Albert ezen a napon adta be „jól eltartható, magas C-vitamin tartalmú készítmények” előállítását leíró eljárásának szabadalmát 1941-ben. 2009 óta ezen a napon ünnepeljük a magyar találmányokat, szabadalmakat, fejlesztéseket és azok kitalálóit, akik közül több száz mutatkozik be az Álmok Álmodói 20 kiállításon.

Az Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállítás tudományterületek szerint rendezve összesen 600 magyar találmányt, felfedezést, ötletet mutat be közel 6000 négyzetméteren, a Millenáris területén 2023. január végéig látogatható.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .