Blogzine

Minden második magyar tartja fontosnak az adományozást

Adni nem csak az ünnepek környékén lehet, egész évben megvan erre a lehetőségünk, és szükség is van rá. Felsorolni is nehéz lenne, hány nehéz sorsú család, fiatal és idős él körülöttünk, nem beszélve az elhagyott, kidobott állatokról. Egy felmérés szerint ezzel a lakosság is tisztában van, és minden második magyar fontosnak tartja, hogy segítsen a rászorulóknak.

A UPC Direct 2018-as reprezentatív karácsonyi felmérése szerint, mely során 2000 embert kérdeztek meg adományozási szokásaikról, kiderül, hogy annak ellenére, hogy a megkérdezettek 70 százaléka átlagosnak érzi anyagi helyzetét, mégis 60 százalékuk tartja fontosnak, hogy segítsen a nehéz helyzetben lévőknek. A felmérésből az is kiderül, hogy minden ötödik ember ad rendszeresen ugyanannak a szervezetnek. Leginkább ruhákkal és pénzzel támogatják a rászorulókat.

Az adományozásnak számtalan módja lehel – ahogy minden ötödik ember, mi is adhatunk ruhákat, pénzt, de bútorokkal vagy élelemmel is támogathatjuk a segítségre szorulókat -, viszont azt érdemes tudni, hogy nem kell egyedül megváltanunk a világot. Akkor se legyen lelkiismeret-furdalásunk, ha éppen nem tudunk mit adni, sokszor az összefogás erejével többet segíthetünk, mint azt el tudnánk képzelni. Ezzel a gondolattal vágott bele a Your Dream Design és CsimaDIYa jótékonysági workshopjuk szervezésébe 2017-ben először. A covid okozta szünet után pedig idén márciusban folytatódik a jótékony sorozat. Az akcióhoz ezúttal a Baka8 Kreatív Stúdió és Annus alkot is csatlakozik.

A négy alkotó célja, hogy megmozgassa az alkotni vágyókat. A pár órás workshop során ékszerkészítéssel – a későbbiekben pedig akár élményfestéssel is – támogathatják a választott szervezeteket a résztvevők. A szervezők minden alkalommal kiválasztanak két alapítványt, őket segítik a rendezvényből befolyt pénzzel. A jótékonysági sorozat már mentette meg egy kiscica életét, de szülő nélkül élő gyermekek fejlesztésében is segített már.

Idén márciusban a Tündérpakk Közhasznú Alapítvány és a Kóborka Állatvédő Egyesület részesül a workshopon összegyűlt pénzből – már hagyomány, hogy minden alkalommal két különböző tematikájú szervezet kerül támogatásra. Ebben az esetben a tündérek támogatásával a rászoruló családok megsegítésére megy az adomány egyik fele, a másik fele pedig a megsegítésre váró állatok érdekében kerül az állatvédő egyesülethez.

#adnijó #alkotnijó – Ez a két hashtag mindent elmond, hiszen az alkotás örömét kötik össze a résztvevők az adományozás csodájával. A jótékony ékszerkészítőket március 25-én két workshoppal is várják.

Bejelentkezés és további információk ITT, a workshophoz tartozó Facebook esemény pedig ITT érhető el.

Kik állnak a rendezvény mögött?

Az ötletgazda Tolvaj Vica, a Your Dream Design megalkotója, aki oktatóként és főszervezőként áll a rendezvény mögött. Már második alkalommal köti össze a születésnapját a rendezvénnyel – ajándék helyett minden barátjától azt kéri, hogy vegyen részt a workshopon, vagy támogassa a kiválasztott szervezeteket. Az oktatás mellett fontos tényező a minőségi alapanyag, amiről Förster Orsi, a csimaDIYa ékszeralkatrészek webshop tulajdonosa gondoskodik. A helyszínt pedig ezúttal a frissen nyílt Baka8 Kreatív Stúdió adja, ahol a jótékonysági workshop mellett élményfestésen és más alkotói eseményeken is részt vehetünk az év bármely részében. Emellett szintén egész évben csatlakozhatunk a stúdió lelke, Kovács Zsófi szervezésében a #öltözzkiállításhoz kampányhoz, és más ingyenes alkotós kihívásokhoz is. Tomcsányi Anna, vagyis Annus alkot, hobbi alkotó pedig szintén oktatóként csatlakozik a csapathoz.

Az ilyen és hasonló összefogások reményt adnak a rászorulóknak, és hatalmas segítséget nyújtanak az alapítványoknak, akiknek a munkája közel sem olyan könnyű, mint azt olykor képzeljük. A támogatások és az összefogások nélkül bármennyi időt és energiát tesznek a munkájukba, sokszor lehetetlen, hogy egyedül segíteni tudjanak! Szükség van ránk! Szükség van rád!

Megosztás