Blogzine

A Revolut bevezeti az app új, 9.0-s verzióját iOS és Android rendszerű eszközökre

  • Az új közös számla funkció elérhető lesz az EGT-ben élő összes ügyfelünk számára.
  • A Revolut 2023 januárjában végzett kutatása szerint az európaiak 58%-a exkluzív (32%) vagy kiegészítő (26%) közös számlát használ a partnerükkel közös kiadások kezelésére.
  • A Közös számlák megjelenik az app új, 9.0-s verziójában, ami számos felhasználói élményre vonatkozó frissítést is tartalmaz, mint például a testreszabható parancsikonok és a Revolut Csevegés csoportos változata.

A Revolut egy világszerte több mint 28 millió ügyfél által használt globális pénzügyi szuperapp. A cég ma piacra dobta az alkalmazás új, 9.0-s verzióját. Ez tartalmazza az EGT-ben élő ügyfelek számára létrehozott új közös banki terméket is, a közös számlákat. Az említett funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Revolut appban egy extra számlát hozzanak létre, amelyet két személy – legyen szó akár partnerekről, családtagokról vagy barátokról – közösen birtokolhat. A 9.0-s felhasználói élményre fókuszáló frissítés iOS és Android rendszeren is elérhető. Ez a Revolut azonnali üzenetküldő funkciójának csoportos verzióját is magában foglalja. Az új termékcsalád már elérhető az EGT piacán.

Közös élet, közös számla

A Revolut közös számlái a rugalmasság és a sokszínűség jegyében lettek megalkotva. Kielégítik a különböző személyek igényeit és minden kapcsolattípushoz illenek. A közös számlák létrehozásához az ügyfeleknek nem kell beszámolniuk arról, hogy kik ők és miért szeretnék a számlát. Azt sem kell bizonyítaniuk, hogy együtt élnek. A közös számlák a Revolut <18 mellett a családi pénzügyek kezelésének középpontjába kerülhetnek, de ugyanúgy használhatja mindenféle páros, legyen szó partnerekről, testvérekről, lakótársakról vagy barátokról.

A Revolut nemrégiben végzett felmérése szerint az európaiak 58%-a szívesen használna a partnerével közös számlát a kiadásaik kezelésére. 32% inkább exkluzív, önálló számlát, 26% pedig egyfajta kiegészítő számlát használna a magánszámlájuk mellett. A fennmaradók 33%-a inkább külön tartaná a számláit és a költségvetését. Érdekes módon 5% felelte azt, hogy nem is beszélnek egymással a pénzügyekről, mivel nem akarják összekeverni azt a szerelemmel. A megkérdezettek 4%-ának nem volt egyértelmű véleménye a témával kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy hogyan osztják meg a költségeket a párjukkal, a legnépszerűbb válasz a fele-fele arány volt (36%-nál). 22% azt mondta, hogy a páros egyik tagja többel vagy kevesebbel járul a kiadásokhoz, a jövedelmétől függően. A válaszadók 7%-a pontosabban meghatározta a felosztást: az egyik partner fizeti a lakbért, míg a másik a számlákat és az élelmiszereket. A megkérdezettek 4%-ánál az egyik partner fizeti az összes kiadást, mivel ő keres lényegesen többet. 1% arról számolt be, hogy a költségeket/bérleti díjat a szüleik fedezik. 24% azt felelte, hogy nem érdekli őket, vagy nincs szabályuk ezzel kapcsolatban. 6% egyáltalán nem tudott választ adni.

Csevegj, osztozz és rendezz számlákat a Csoportos csevegésekben

2022 novemberében a Revolut bevezette az azonnali üzenetküldő funkcióját, a Csevegéseket, amellyel a Revolut ügyfelei a pénzküldés és -fogadás mellett világszerte beszélgethetnek, valamint vicces gifeket és matricákat küldhetnek egymásnak. A legújabb 9.0-s verzióban a Revolut bemutatja a Csoportos csevegéseket.

Az új funkció több ember számára teszi lehetővé, hogy az appban megbeszélje és tisztázza a fizetés részleteit, így nem kell egyéb üzenetküldő alkalmazásokat használni a pénzküldéshez vagy -fogadáshoz. A Revolut igyekszik hű lenni a küldetéséhez: olyan szolgáltatást szeretne kínálni, amellyel minden pénzügyet egy helyen lehet kezelni.

A biztonságra összpontosítva tervezték, így minden csevegőüzenet titkosítva van a végpontok között. Az ügyfelek lemondhatnak a csevegőfunkcióról, ha nem szeretnék azt használni. A „Biztonság és adatvédelem” részben engedélyezhetik vagy teljesen le is tilthatják.

Milyen újdonságokat tartalmaz a Rev 9.0?

Parancsikonok a kezdőképernyőn: a felhasználók mostantól testreszabhatják az alkalmazásfelületet új widgetek használatával, amelyeket kedvükre mozgathatnak a kezdőképernyőn.

Felhasználói élmény: a 9.0 több száz felhasználói élménnyel és teljesítménnyel kapcsolatos problémán alapszik, amelyeket az ügyfelek potenciális súrlódásként és akadályként jelöltek meg egy-egy művelet elvégzésekor. A Revolut folyamatosan gyűjti a felhasználók visszajelzéseit, hogy később azokat beleépíthesse a frissítéseibe.

Csoportos csevegések: az ügyfelek mostantól cseveghetnek a csoportszámlák további tulajdonosaival, hogy minden közös költséget megbeszélhessenek és rendezhessenek.

Közös számlák: Az EGT-ben élő ügyfelek azzal nyithatnak számlát, akivel csak akarnak (feltéve, hogy ugyanaz a cég kezeli a fiókjukat), legyen szó a párjukról, barátjukról vagy bárki másról, a saját igényeikre szabva.

„A fejlett testreszabási lehetőségek és az egyszerűsített felhasználói felület még könnyebbé teszi az ügyfelek számára a kedvenc funkcióik és termékeik közötti navigációt. Annak is külön örülök, hogy a Revolut még szociálisabbá és befogadóbbá válik, alkalmazkodva a különböző emberek, kapcsolatok és költségvetések igényeihez. Mind a Közös számlák, mind a Csoportos csevegések segítenek abban, hogy könnyedén rendezzük a pénzügyeinket azokkal, akikkel megosztjuk a pénzünket – ötvözve a meglévő közösségi és banki funkciók legjobbjait.” – mondta Dmitry Zlokazov, a Revolut termékigazgatója.

Az évek során a Revolut a világ egyik legnagyobb pénzügyi közösségévé vált, számos olyan funkcióval, amelyeket kifejezetten azért hoztak létre, hogy másokkal együtt használják, és hogy gyorsabbá, valamint egyszerűbbé tegyék a mindennapi banki ügyintézést – mint például a Csoportszámlák, a Csevegés, a Revolut <18, a Csoportos széfek és a problémamentes felhasználók közötti fizetések.

Közös számla nyitásához mindkét félnek Revolut-ügyfélnek kell lennie, és az app Közös számlák funkcióját támogató verzióját kell használnia. Továbbá mindkét személynek ugyanabban az országban kell tartózkodnia, amelyben a személyes számláikat regisztrálták, ugyanahhoz a Revolut céghez vagy fiókhoz (személyes számlákat regisztráló céghez) kell tartozniuk, és nem lehetnek egy másik közös Revolut-számla tulajdonosai (vagy nem rendelkezhetnek egy másik személy által küldött, folyamatban lévő meghívóval egy közös számlára). A közös számlákkal kapcsolatos további információkért kérjük, tekintsd meg a külön erre a célra létrehozott oldalunkat.

Megosztás