Blogzine

Milyen pólót vásároljunk nyáron a családnak?

A nyári időszakban az a jó, hogy csak laza és könnyed ruhát viselünk, igaz ez a pólókra is. A hazai internetes boltokban, igen sokféle színben és méretben, családunk minden tagja megtalálja a leginkább neki tetsző ruhadarabot. Azonban érdemes követni a különböző trendeket is, hogy mindig divatosak legyünk, és kiemelkedjünk az átlagból.
Pólótrendek a nyárra

Fantáziadús illusztrációk
Ez a trend teljesen új szintre emeli a pólós képalkotást! Érdekes témával, élénk színekkel és merész körvonalakkal ezek a minták egyszerre figyelemfelkeltőek és esztétikusak. Ha szemet gyönyörködtető képek köré építi fel a dizájnt, az nagyszerű módja annak, hogy kitűnjön a tömegből. Amikor az emberek meglátják a pólót, először a kép vonzza őket, majd észrevesznek rajta minden olyan szót, logót vagy márkanevet, amelyet hozzáadtunk.
Kutyarajzok
Ez messze a legaranyosabb pólótervezési trend, amit idén megtapasztalhatunk. Legyen szó adománygyűjtésről egy állatmenhelynek, egy kisállat-híresség reklámozásáról, vagy a kisállat életének bemutatásáról, ezek a kutyusemblémák szívmelengetőek. Magyarországon is elérhető olyan „saját póló”, amelyen az egyszerű színvilágú ruhára saját kutyusunk képe kerülhet. Ez igazán remek ajándék lehet a kisebbeknek.
A jövő a 3D lesz
Ez az egyik irányzat, amely a technológiai és grafikus szoftverek új fejlesztéseivel találta meg az útját. Rengeteg eszköz áll rendelkezésre a futurisztikus 3D-elemek létrehozásához, például a Sculpteo vagy az Adobe Illustrator. Nincsenek szabályok ezen a téren, játsszon a szöveggel és a színekkel, hogy megalkothassa saját egyedi megjelenését.
Menekülés a valóság elől
A szürrealizmus a képzelet kivetülése és a logikától és értelemtől való megszabadulás megtestesülése. Ösztönözze kreativitását, és legyen szabad: engedje szabadjára a tudatalatti kifejezését. Keressen élénk színeket, kombinálja egymással az össze nem függő témákat, játsszon a perspektívával, merüljön el a fantáziában, de ami a legfontosabb: legyen kreatív.
Egyszerű színvilág, ismert márkák
Aki szereti az egyszerű színes pólókat, egy népszerű brand logójával, az sem csalódik, sőt néhány webshopban akár egy Armani férfi pólót is beszerezhetünk, akár 15 ezer forintért, köszönhetően az állandóan változó akcióknak.

Fókuszban a környezettudatosság

Az éghajlati válság kellős közepén vagyunk, de van egy kommunális válság is. A szemét szennyezi óceánjainkat, szegélyezi a városi és vidéki utcákat, és kárt okoz az állatoknak, melyek csupán igyekeznek élni mindennapjaikat. Csökkenthetjük saját műanyag-felhasználásunkat, különösen az egyszer használatos műanyagokét, és néhány vállalat arra is rájött, hogyan lehet ebből a hulladékból – főleg műanyag palackokból és régi ruhákból – új terméket készíteni.
A legtöbb vállalat „fogyasztás utáni” műanyagot használ, tehát használt és újrahasznosított műanyagot. Az „előfogyasztott” azt jelenti, hogy a gyártási folyamat során keletkező hulladékból jön létre, mielőtt bárki megvásárolná. A műanyag palackokat összegyűjtik, megszárítják, felaprítják és apró pelletté alakítják.
Ez még mindig sok energiát és erőforrást használ fel, de sokkal kevesebb hulladékot termel. Mindenkinek szüksége van ruhákra, jelen esetben pólóra, így azok ezen a módon fenntarthatóbbá válnak.
Csökkent, újrahasznál, újrahasznosít
A legtöbb etikusan készült, fenntartható ruha sajnos drága. A legtöbben egyszerűen nem költhetünk sok 10 ezer forintot egyetlen ruhadarabra. A takarékoskodás legjobb módja, hogy olcsón szerezzünk be a ruhákat. Előfordulhat, hogy az anyagot nem műanyag palackokból sodorják, de olyan tárgyakat használnak fel hozzá újra, amelyek normál esetben hulladéklerakóba kerülnének. Jelenleg számos márka környezetbarát termékek előállítására törekszik, vagy eleve olyan alapanyagból dolgoznak, amelyeknek köszönhetően kedvenc pólóink még nagyon sokáig bírják a gyűrődést.
A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a pólók tekintetében, követve a stílusirányzatokat, igen sokrétű a választék itthon, emellett azért érdemes néhány szempontot megfogalmazni a kedvenc felsőruházat vásárlása előtt.

Megosztás