Hatékony webshop logisztika – de hogyan?

A webshop üzemeltetők valószínűleg mind egyetértenek abban, hogy mindennapjaik egyik legnagyobb kihívása az áru beszerzése és raktárba szállítása. Ezen a területen nemcsak a hatékony logisztika jelent sokszor gondot, hanem az esetleges felesleges kiadások és az extra ráfordított idő is. Mi tehát a megoldás? A kiszervezett logisztika. Hogy miért?

Biztonságos áruszállítás

A webshop tulajdonosának nem feladata, hogy a logisztikához is értsen. Ebből adódóan nem is rendelkezik megfelelő szakértelemmel, ami veszélyeztetheti a termékek épségét. Egy erre szakosodott cég -, mint amilyen a Complexpress is – azonban pontosan tudja, hogy melyik árutípus milyen szállítást, mekkora odafigyelést igényel a fuvarozás során.
Specifikus szállítási módot igényelnek például a törékeny árucikkek, vagy azok, amely esetleg érzékenyek hőre, párára, esetleg szavatossági idővel rendelkeznek.

Nem mindegy milyen a raktár

Szintén egy kérdés, amelyben a webshop tulajdonosok nagy része nem rendelkezik megfelelő hozzáértéssel. A költséghatékonyság szempontjából azonban nagyon fontos, hogy megfelelő méretű raktárat válasszon. Első lépésben ráadásul azt is érdemes átgondolni, hogy bérelni vagy megvásárolni éri meg jobban a raktárat. Emellett az elhelyezkedése sem mindegy a szállítmányozás szempontjából. Emellet egy kifejezetten ezzel foglalkozó cég azt is meg tudja állapítani, hogy adott termék típusokhoz megfelelő-e a raktár hőmérséklete, páratartalma, fényerőssége és egyéb paraméterei.
Végül jöhet a raktár mérete, ami szintén döntő fontosságú. Túl nagy raktár esetén a sok szabad helykapacitást is fizetni kell, fenn kell tartani, ami felesleges kiadásokat eredményez. Túl kicsi helyiség esetén azonban újabb raktár után kell nézni, hogy a maradék árut is tárolni tudjuk. Két kisebb raktár bérlése vagy megvásárlása és fenntartása azonban sokszor költségesebb, mint egyetlen nagyobb raktár használata.

Idő- és energiahatékonyság

A kiszervezett webshop logisztika emellett időt és energiát takarít meg az üzemeltető számára. Átvállalja mindazt a terhet, amely az árubeszállítással és -raktározással jár, így a tulajdonos ezt az időt és energiát más fontos területekbe fektetheti. Például sales-ezésbe, vagy a vállalkozás növelésébe.
Bízza tehát webshopja logisztikáját teljeskörűen a Complexpress szakértő csapatára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .