Blogzine

Mire valók a hajlítógépek?

Azok, akik a fémiparban kellően otthonosan mozognak, bizonyára magától értetődőnek veszik a különféle hajlítógépek használatát. Ha viszont csak most csöppentünk bele ebbe a világba egy új állás vagy vállalkozás kapcsán, akkor mindenképp érdemes tisztáznunk ezen gépek szerepét. Az alábbi cikkben tehát erről lesz szó.

Fémlemezek megmunkálása

Legyen szó kandalló gyártásról, vagy épp szellőztető rendszerek készítéséről, a hajlítógépek elengedhetetlen felszerelést jelentenek majd az ezekhez szükséges lemezek megmunkálásában. Az adott gép típusától függően ugyanis a különféle vastagságú lemezeket a megfelelő szögben meghajlítva egyszerűen létrehozhatjuk például a kandallótestet vagy a légcsatornát. Mivel a mai modern gépek már digitális megoldást kínálnak ehhez, így rendkívül gyorsan és pontosan elérhető velük a kívánt eredmény – még tömeggyártás esetén is. A bennük dolgozó hidraulika pedig gondoskodik teljesítményről, amely kifejezetten fontos például a vastagabb kazánlemezek meghajlításkor. Azonban ezeknek a modern eszközök más előnyöket is tartogatnak.

Csökkent munkaerő-függőség – a költséghatékony termelésért

A mai hajlítógépek azonban nem csak a manuális munkálatok megkönnyítéséhez járulhatnak hozzá. A modernebb típusok segítségével szinte teljesen automatizálhatjuk az adott gyártási folyamatot, a megfelelő robotokkal történő együttes alkalmazás jóvoltából ugyanis az adagolás is gyorsabb és egyszerűbb lehet. Mindez pedig természetesen azt eredményezi, hogy jóval kevesebb ember szükséges a késztermék legyártásához. Tehát nem csak egy jelentősen gyorsabb, de ugyanennyivel költséghatékonyabb kivitelezést is kapunk a modern hajlítógépek által. Mindez tehát több szempontból is elősegíti a profit maximalizálását az adott cég számára. Tehát csakúgy, mint a lézeres csővágó gépek, ezek is olyan befektetést jelentenek, amelyek rövidtávon is megtérülő, garantált hasznot hoznak. Ezt alapul véve pedig a kisebb cégeknek is érdemes lehet fontolóra venni ezen készülékek beszerzését.

Megosztás