Blogzine

Így járatta csúcsra a Bamba Marha a minőségi fast casual-fogalmát: „must have” burger Budapest kedvencei között!

A Bamba Marha Burger Budapest egyik kedvenc harapnivalója. Te kóstoltad már?
Budapest az elmúlt lassan másfél évtizedben szép lassan egy hamburger-fővárossá nőtte ki magát. Az ország legkülönlegesebb fogásait kóstolhatja meg az ember, a burger Budapest egyik legtöbbször kimondott szavává vált, legalábbis gasztro körökben.
A Bamba Marha Burger mára a budapesti gasztronómiai élet egyik legnépszerűbb szereplőjévé vált. A fővárosban szinte nincs olyan hamburgerrajongó, aki ne hallott volna a különleges ízvilágú smashed burgereiről vagy ne kóstolta volna meg valamelyik hamburger specialitást. Az egyedi ízélményt a minőségi alapanyagoknak és a kifinomult ízvilágot kínáló hamburger receptúráknak köszönheti, de van még egy kulcsösszetevő: ez pedig a tény, hogy a Bamba Marha mögött álló csapat az egészet világszínvonalú szakértelemmel “önti nyakon”, vagyis készíti el!

Ezért lett a Bamba Marha burger Budapest kedvence

A 2010-es évekig a budapesti hamburgerezők kínálata kifejezetten egysíkú volt: gyorséttermek átlagosnak mondható szendvicsei uralták a piacot. Hozták a kötelezőt, de nem nyújtottak semmi különlegeset.
Ebbe a szürkeségbe robbant be az első Bamba Marha hamburgerező az Oktogonon és egy új irányvonalat mutatott a minőség és ár/érték arányban. Ez egy olyan utánozhatatlan ízélmény volt, amit akkoriban csakis Bamba Marha kínált, így azonnal meghódította a fővárosi közönséget.
Az azóta legendássá vált étteremben olyan ínycsiklandó különlegességeket találunk, mint a Bamba Marha burger, ami kifejezetten az ötödik íz, az umami rajongóit ejti rabul, vagy a tüzes Hellfire hamburger, ami a csípős ízek kedvelőinek nyújt felejthetetlen és nagyon tüzes perceket!

Ha kicsit visszamegyünk az időben, akkor a hamburgernek mint ételnek a története is hasonlóképpen indult.
Eredetileg ugyanis amerikai vásárokhoz köthető, de idehaza a 2010-es évek nagy gasztro-forradalma a kézműves hamburger fogalmának bevezetésével végül sokkal magasabb gasztronómiai polcra helyezte. A Bamba Marha ezt ismerte fel és csavart rajta egyet. Az utcai étel eredeti formáját tiszteletben tartva emelte prémium szintre.
Magyarországon évente több millió hamburger fogy és a kézműves hamburgerezők, köztük a Bamba Marha jelentős részt vállalnak a növekvő kereslet kielégítésében.

A Bamba Marha siker receptje: szenvedély és siker kéz a kézben

A Bamba Marha története tökéletesen példázza azt a sokak szerint elcsépelt, de mégis működő „receptet”, ami egy igazi sikertörténethez kell.
Lássuk az alapanyagokat, hogy ők „miből is főztek” a Bamba Marha konyhájában:
Megvolt a kellő szakmai tapasztalatuk és szorgalmuk, amihez jött még egy csipet üzleti éleslátás, ezt fűszerezték meg igazi szenvedéllyel!
A csapat felismerte hogy a fogyasztók 63%-a hajlandó többet fizetni azokért az ételekért, amik magasabb minőségű alapanyagokból készülnek, így a kézműves hamburgereiket még egyedibbé tették. Ezek már szimplán hamburgerek voltak, hanem azok extravagáns változatai.

Üde színfolt a szürkeségben

Ehhez az egyediséghez szükség van arra, hogy a Bamba Marha csapata ne érje be olcsó hozzávalókkal. Mindig helyi, de minőségi alapanyagokra támaszkodnak, ezzel is támogatva a hazai beszállítókat. Win-win szituáció!
A Bamba Marhánál minden hamburgernek megvan a maga gondolatisága. Minden hozzávaló egy kirakós fontos darabja, ez pedig különösen igaz mind a 10 éttermükre Budapest különböző pontjain, melyeknek mindnek megvan a maga hamburger specialitása, ami csak ott kóstolható meg. Ez pedig azonnal sok hamburger rajongót elcsábít egy gasztro-utazásra!

Az éttermei képesek ötvözni a gyors kiszolgálást a kézműves minőséggel, ami egy teljesen új, sajátos élményt ad.
Mindegyik helyszínen ugyanaz az elhivatottság és szenvedély jellemzi az elkészített hamburgereket ami az induláskor lehetett tapasztalni és amiért mindenki megszerette.

Talán épp ez a szenvedély az, ami miatt nyugodtan kijelenthetjük azt, hogy a Bamba Marha egy üde színfolt, egy zöldellő oázis az egyre mainstreamebbé váló, tömeggyártott fast-food sivatagban.

 

*

Olvasd rendszeresen az Insiderblog.hu szakmai portálunk cikkei mellett az Insidernews.hu innovációs portálunk innovációs híreit is!

https://insidernews.hu/

Megosztás