Hazai pálya

Innovációs pályázatot hirdet a Telenor

Diákok jelentkezését várják kommunikációs témában.A gépek közötti kommunikáción (M2M) alapuló, innovatív megoldások kidolgozására ösztönzi a műszaki hallgatókat a Telenor legújabb pályázati felhívása.  A Fedezd fel ma a holnap megoldásait! címmel elindított versenyre a szolgáltató olyan terveket vár a jövő szakembereitől, amelyek mobileszközök segítségével könnyítik meg mindennapjainkat, illetve a munkavégzést. A diákok egészségügy, távfelügyelet, közlekedésinformatika és biztonságtechnika témakörben nevezhetnek, a leginnovatívabb megoldásokat a Telenor mobileszközökkel díjazza.

A mobiladat hálózaton keresztül kommunikáló eszközök jelentősen megkönnyítik a felhasználók életét, és gyorsabbá, költséghatékonyabbá teszik a munkafolyamatokat. A technológia rohamos térnyerését mutatja, hogy az elmúlt évek során a Telenornál évente 40 százalékkal nőtt az M2M kártyák száma, és a vállalat előrejelzése szerint 2020-ra az így összekapcsolódó eszközök mennyisége elérheti a 40 milliót.

A mobilszolgáltató egyik kiemelten fontos célja, hogy bővítse a gépek közötti kommunikáció funkcióit és felhasználási területeit. Már létező szolgáltatásai üzemeltetése mellett a társaság nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztési projektekre, amelyek kivitelezésében évek óta együttműködő egyetemek is segítik.

„Pályázatunkkal most a felsőoktatási intézmények diákjait szeretnénk megszólítani. Olyan terveket várunk a hallgatóktól, amelyek a mobilkommunikációra és az automatizált adatátvitelre építve teszik lehetővé különböző feladatok ellátását. Ez az a terület, ahol most kell feltalálnunk a jövőt! Arra számítunk, hogy az M2M technológián alapuló fejlesztések eredményeként ezek a megoldások néhány év múlva már a hétköznapok szerves részét képezik majd.” – mondta el a pályázat kapcsán Takács Zoltán, a Telenor termékfejlesztési és innovációs igazgatója. A pályamunkákat négy kategóriában – egészségügy, közlekedésinformatika, távfelügyelet és biztonságtechnika – adhatják be a hallgatók. A pályamunkák elbírálása során fontos szempont a kivitelezhetőség, az innovatív megközelítés, és hogy a mobileszközök központi szerephez jussanak a tervben.

 

A beadott munkákat szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai, Takács Zoltán, a Telenor Magyarország termékfejlesztési és innovációs igazgatója, Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Laufer Tamás, az IVSZ elnöke. A kategóriák nyerteseit a Telenor egy-egy Telenor OneTouch S készülékkel díjazza. Az összes pályamunka közül legjobbnak ítélt megoldás kidolgozója egy Samsung Galaxy 2 10.1 tabletet nyer egyéves Hipernet Medium előfizetéssel, és a Telenor megvalósítja a tervet.
A pályamunkák leadási határideje: 2012. december 3.

A pályázati kiírás a http://www.telenor.hu/m2mpalyazat
 oldalon érhető el.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük