Hazai pályaKutatás

A legjobb mobiljátékok 2022-ben: mit érdemes letölteni az okostelefonodra?

Már javában benne vagyunk a 2022-es évben, így már bőven akad olyan applikáció, amely bemutatásra került és amit a közönség azonnal felkapott. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ideje bemutatnunk azokat a mobiljátékokat, amiket érdemes letöltened idén a telefonodra. Lesz köztük régóta várt, de lesz itt olyan, ami egy korábbi folytatása. Lássuk a legkedveltebbeket!

Mobilos játékok letöltése

A legtöbben Google Playről és az App Store-ból töltenek le különféle alkalmazásokat, telefonos játékokat. Ez 2022-ben sem változik, azonban elmondható, hogy az utóbbi években hatalmasat változott ez a piac, egyre szélesebb kört fed le, tehát egyre több azoknak az embereknek a száma, akik szívesen töltenek le hasonló játékokat. Már csak az a kérdés, hogy idén melyek lesznek azok, amik tarolnak, miket érdemes beszerezni? 

A Pokémon még mindig tarol

A Google szerint már évek óta az egyik legkedveltebb mobilos játék a Pokémon UNITE, ami az Andoridos rendszeren folyamatosan tarol, de nemcsak az államokban, hanem hazánkban is. Az 5v5-ös csatákat lehetővé tevő appot már több mint 10 millióan töltötték le. Míg maga a letöltés teljesen díjmentes, a játékon belül akadnak vásárlási lehetőségek, ami pedig a fejlesztőket támogatja abban, hogy további átalakításokat végezzenek a Pokémon UNITE-n. 

A mobiljátékok népszerűsége tehát ma is töretlen, 2022-ben is bőven van mivel játszani: szinte minden játék típusból lehet izgalmasat találni. A Pokémon már évek óta a legjobbak között van, ami nem is akkora csoda. Ki ne emlékezne még a pár évvel ezelőtti vadászatra, amihez sétákra és túrákra volt szükség, hogy újabb állatokat kapjunk el. A fiatalok imádták, később pedig az idősebb korosztály is beleszeretett az aprócska lényegbe, akikkel még a 90’-es években ismerkedtünk meg. 

Két éves, mégis tarol: ez a Genshin Impact

Már 2020-ban rendszeresen töltögették az akció RPG játékot, amit gacha mechanikával láttak el. A debütáláskor hatalmas elismeréseket kapott, köszönhetően a látványnak és a remek játékmenetnek. Megidézhetünk benne új karaktereket, de van saját parti rendszere is, mindezt a gachához hasonló rendszeren keresztül. 

A teljesen nyitott világ, a játékmechanika, illetve a csodálatos vizuális elemek alig korlátozza a játékot. Ráadásul egész jó áron kapható előre elkészített és összerakott Genshin Impact profil, így érdemes legalább kipróbálni ezt a két éve sikeres játékot. 

A mindenki által kedvelt Minecraft

Akik jártasak a telefonos játékok világában, azok biztosan találkoztak már a Minecrafttal, amely évek óta uralkodó a mobilos játékok piacán. Az egész világon ismert és népszerű változatot minden korosztály kedveli, hiszen egy igazán hatalmas világba sodorja az embert. Itt lehet építkezni, bányászkodni, rosszfiúkkal verekedni, de mondhatni azt csinálhatunk, amit csak akarunk. Fontos tényező azonban a túlélés, hiszen kizárólag a saját erőforrásokat használhatjuk fel, amiket azonban ki kell bányászni. Amennyiben gyakran frissítjük a játékot, abban az esetben több új tartalom és lehetőség vár ránk. 

A mobilis verzió mondhatni megegyezik a PC-s és a konzolos társával, hiszen tulajdonképpen egy multiplayer szerveren játszunk. Ebben ugyanúgy vannak alkalmazáson belüli vásárlási lehetőségek, mint az összes többi esetében, ám ezek csak a testreszabásban segítenek, mind például a skin csomag. Nemcsak az egyik legjobb “sandbox” app, hanem mondhatni a legkedveltebb túlélési játék is egyben. 

Oceanhorn és annak folytatása

A listánkon az utolsó alkalmazás az Oceanhorn, illetve a játék folytatása. A korai Zelda-játékok hangulatát megidéző változat egy hatalmas, szabadon felfedezhető fantáziavilág, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezetes lehet. Ebben az édesapánktól kapunk kézhez egy levelet, amiben megtalálhatunk minden fontos titkot, veszélyforrást, fejtörőt, amivel a szigetvilágban találkozhatunk. Megoldhatunk ügyességi feladatokat, de nincs hiány a logikai feladványokban sem.

Fontos azonban tudni, hogy az Oceanhorn 2 bár elérhető telefonra is, azonban kizárólag az Apple Archade előfizetők tudják kipróbálni azt. Akinek viszont van és már játszott vele, ő teljes mértékben megvan vele elégedve. 

Érdemes tehát a korábban kedvelt és az újabb mobilos játékokat is kipróbálni, hiszen a fejlesztők folyamatosan azon dolgoznak, hogy a lehető legszélesebb érdeklődési kört le tudják fedni. 

Megosztás