Hazai pálya

Ezért van szükség jó ingatlankezelőre!

Legyen szó rövid- vagy hosszú távú bérbeadásról, számos olyan eset előfordul az ingatlanpiacon, amikor jobb profi szakemberhez fordulni. Sőt, mivel nagyon nagy értékekről és tulajdonokról van szó, ezen a területen ez különösen fontos témakör. Ingatlankezelőként pedig határ a csillagos ég, a legjobb szakemberek sokaknak segítenek elérni céljaikat.

Helyzetek, amikor ingatlankezelésre van szükség

Több olyan helyzet is adódik, amikor égető szükség van egy hozzáértő szakemberre, aki rendben tartja az ingatlan ügyes-bajos dolgait. Például akkor, ha a tulajdonos távol él vagy gyakran utazik. Ebben az esetben az ingatlankezelő felügyeli az ingatlant, biztosítva annak rendszeres karbantartását és az esetleges problémák gyors kezelését. 

Akár több ingatlan tulajdonlása esetén is szükség lehet ingatlankezelőre, mivel több ingatlan hatékony kezelése komoly feladat egy tulajdonos számára, akinek nem ez a szakterülete. Kell valaki, aki átvállalja az összes feladatot, beleértve a bérlőkkel való kommunikációt és a javítási munkálatokat, így biztosítva az ingatlanok zavartalan működését és a tulajdonosok nyugalmát.

Az ingatlankezelés tehát leginkább akkor éri meg, amikor valaki szeretné csökkenteni a bérbeadással kapcsolatos teendőket, nincs elég szabadideje, messze lakik a bérbeadásra szánt lakástól vagy háztól, nehezen boldogul a külföldi vendégekkel (pl. nem beszél angolul), vagy egyszerűen csak passzív jövedelemre vágyik.

ingatlankezelo szakember fotó: freepik
ingatlankezelo szakember fotó: freepik

A jó ingatlankezelő ismérvei

Az ingatlankezelés akkor hatékony, ha olyan szakember végzi a munkát, aki nemcsak időt és energiát spórol meg a másik félnek, hanem hozzáadott értékkel dolgozik. Leveszi a terhet a tulajdonos válláról minden szempontból, és képes a jövőbe tekinteni, vagyis előremutató tanácsokkal is szolgálni. Nézzünk pár fő jellemzőt, amelyeknek mindenképpen meg kell felelni.

Megtalálja a legjobb befektetési lehetőségeket

Fel kell ismernie a piaci trendeket és a befektetési lehetőségeket annak érdekében, hogy segítsen a tulajdonosoknak a legmegfelelőbb ingatlanok kiválasztásában. Szeretnél olyan ingatlanpiacon befektetni, ahol fizikailag nem vagy jelen? Ez könnyen megoldható, ha valaki szakértő segítségét veszi igénybe. Ezzel jelentősen tágítható a befektetési horizont is.

Elvégzi vagy elintézi a feladatokat, teljes körű szolgáltatást nyújt

Az ingatlankezelő felelős a bérbeadásért, az ingatlan karbantartásáért, a bérlőkkel való kommunikációért és az egyéb feladatok ellátásáért. Fontos, hogy teljes körű szolgáltatást nyújtson, hogy az ingatlanok hatékonyan működjenek és a tulajdonosok nyugodtan hagyják rá az ingatlanok kezelését.

Ügyfélközpontú

A jó ingatlankezelő az ügyfelek igényeire összpontosít, és rugalmasan alkalmazkodik azokhoz. Készségesen kommunikál és reagál az ügyfelek kérdéseire-kéréseire, hogy minden esetben biztosítsa a magas színvonalú szolgáltatást és az ügyfél elégedettségét.

ingatlankezelo ingatlanközvetítő fotó: Freepik
Fontos az ingatlanközvetítő munkája (a kép illusztráció) fotó: Freepik

Hogyan lehet valakiből sikeres ingatlankezelő?

Az első és legfontosabb, vagy inkább a nulladik lépés a motiváció, a lelkesedés és a rátermettség megléte. Ez nem olyan terület, amibe mindenki csak beletanul és előbb-utóbb megszokja a mindennapokat. Itt elkötelezettségre és kitartásra, a szakma iránti szenvedélyre lesz szükség. Akiből ez hiányzik, nem biztos, hogy számára ez a jó út. Ellenkező esetben viszont határ a csillagos ég!

Ingatlanos tanfolyam elvégzése

Ha már lépések, az első tényleges tennivaló egy ingatlanos tanfolyam elvégzése. A résztvevők itt megtanulják a különböző jogi és pénzügyi aspektusokat, betekintést nyernek az iparág aktuális trendjeibe, és megszerzik a szükséges elméleti és gyakorlati tudást, amivel kiléphetnek a munkaerőpiacra, mint ingatlanos.

Szakmai tapasztalat megszerzése, referenciák és pozitív ügyfélvisszajelzések

Végül, de nem utolsósorban pedig nagyon fontos, hogy szakmai tapasztalatot kell szerezni, ki kell menni a terepre élesben és dolgozni. Így lehet referenciákat, pozitív visszajelzéseket is szerezni, amelyek később hivatkozásképp is megállják majd a helyüket, amikor valaki ingatlankezelőt keres.

Profi, támogató csapatban tanulnál és dolgoznál? Jelentkezz Havas János Ingatlan csapatába!

Képek forrása: Freepik

(x)

Megosztás