BlogzineRiportok

A kütyüvilágból jelentjük: iPhone 5 majd máskor, Kindle Fire már most

Mi történt a héten a kütyüvilágban? Sok minden: mégsem érkezik az iPhone5, itt az olcsó Amazon tábla, ingyen letölthető az offline (!) Nokia Maps, a Sharp kétméteres tévét dob piacra, és itt egy újabb iPad beszédfordító-program.

***

Pimaszul olcsó táblagépet mutatott be az Amazon Kindle Fire néven. A webáruház 199 dolláros, azaz bő 40 ezer forintos, gépe november közepén jelenik meg.  Ennyiért USB bemenet, SD kártyahely, sőt 3G sincsen benne, csupán 8 GB belső memória, és az ígéretek szerint korlátlan felhő-tárhely. Az Amazon a profitot a kapcsolódó tartalmak eladásából reméli, mert a hírek szerint minden eladott Fire táblán pár dollárt veszít. Úgy tudni, hogy a legnagyobb online könyv- és zeneáruház felvásárolná az első kézi számítógépeket gyártó a Palm céget, amelyet most épp a HP birtokol.

Hm, olcsó és impresszív a kis táblagép...

***

Egy grafikus álmodozása a hiába várt iPhone5-ről
Egy grafikus álmodozása a hiába várt iPhone5-ről

Bemutatták az iPhone 4S-t, ám a várva várt iPhone5-ös készülék nem érkezett meg. villámgyors, 4G-s mobilnetet, 4 colos érintőképernyőt sem kapott a 4S. Az 5-öst váró  fanatikusok közül Amerika szerte tízezrek próbálták eladni tavaly nyár óta vásárolt iPhone 4-es készülékeiket, lenyomva ezzel az árakat. Talán most kissé csalódnak, igaz a „régi” iPhone 4 árát 99 dollárra csökkentik (csak 8GB-s változat lesz), az iPhone 3GS pedig ingyen elérhető lesz. A Samsung közben Exynos néven bivalyerős mobiltelefon processzort és 16 megapixeles képérzékelőt jelentett be, amelyek pár hónapon belül lesznek elérhetők a koreai cég új csúcstelefonjában.

A pletykák alapján ilyen is lehetne akár. Majd jövőre...

Már október 7-től előrendelhető lesz az iPhone 4S, október 14-től pedig megvásárolható Amerikában a Sprint szolgáltatónál. Decemberre több mint 70 országban, több mint 100 szolgáltatónál lesz elérhető. Magyarországra október 28-án érkezik a 4S modell.

***

Bő két méteres képátlójú tévét dob piacra napokon belül a Sharp Amerikában. Az Európába jövő év elején érkező tévéóriás csak 10 centi vékony, ára egymillió forint körül lesz.

***

Az élőbeszédet fordítja idegen nyelvre egy új iPhone alkalmazás. A Vocre a Google Translate, a Jibbigo és a SmartTrans nevű hasonló megoldások erős konkurense lehet. A Vocre kipróbálása ingyenes, de tartósan heti-, vagy havidíjas előfizetéssel használható.

***

Súlyos biztonsági rést találtak az Amerikában forgalmazott Androidos HTC okostelefonokban. E szerint, ha egy alkalmazásnak engedélyezzük a netelérést, akkor a telefonon tárolt személyes adatokat távolról bárki ellophatja.

***

Ingyen offline Nokia Maps érkezett a Windows Marketplacere, térképekkel együtt. Stephen Elop, a Nokia vezére szerint minden más Windows Phone rendszerű telefonon is működik majd az ingyenes és offline Nokia Maps. A program hangos navigációt is tudja majd offline módban, sőt a Nokia Searay és a Nokia Sabre telefonokra már debütáláskor rákerül a cucc.

Megosztás