BlogzineHazai pályaMobiltech

Cél a mobilpénztárca magyar bevezetése

A Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone valamint a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop megalakította a Mobil Tárca Egyesületet. Céljuk, hogy egységes mobil NFC alapú technológiát Európában az elsők között vezessék be Magyarországon.

Az alapító tagok szerint a mobil NFC technológiára olyan értéket közvetítő szolgáltatások épülhetnek, amelyek újszerű élményt és számtalan további lehetőséget biztosítanak ügyfeleiknek. Elhatározták hát, hogy közös erővel segítik a mobil NFC alapú szolgáltatások kialakítását, ajánlás szinten pedig megfogalmazzák a szükséges technológiai szabványokat. E mellett javaslatokat tesznek a szolgáltatás sikeres bevezetéséhez, biztosítják a szolgáltatáshoz való szabad csatlakozást a partnerek részére. Az összefogás lévén kialakuló egységes technológiai keret megkönnyíti a partnerek beilleszkedését, felgyorsíthatja a piacra lépést, a felhasználói edukációt, sőt segítheti a szolgáltatások elterjedését.

Már a Mastercard fő konkurense, a Visa is nyomul saját megoldásával.

Mivel a mobiltárca (mWallet) nem egy szolgáltatáshoz kötődik, az egyedi alkalmazásokhoz képest jobban illeszkedik a felhasználók változó igényeihez. Olyan, integráló jellegű keretet ad, amelyben a szolgáltatók és felhasználási területek széles tárháza válik elérhetővé.

Magyarország az elsők közt vezette be a PayPass-t Európában

Az NFC révén a mobiltelefonnal fizetés mellett az elektronikus hűségkártyák, kuponok, közlekedési- és belépőjegyek használatának újabb, gyorsabb, kényelmi funkciókkal teli formája terjedhet el. A felhasználók moziba, múzeumba mehetnek ennek révén, továbbá széles körben – kiskereskedelem, üzemanyag töltőállomás-hálózatok, gyorséttermi vendéglátás és szállodák területén – könnyebbé válhat a pontgyűjtő kártyák használata.

A Mobil Tárca Egyesület létrehozása biztosíthatja, hogy Magyarországon elsők között indulhatnak el mobil NFC alapú – mobiltárca – szolgáltatások Európában. Az alapítók – a Telekom, a Telenor, a Vodafone valamint a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop – által megfogalmazott tervekben az idén elindított kísérleti alkalmazásokat követően 2012-ben bevezetendő kereskedelmi szolgáltatások szerepelnek.

Japánban már itt tart az NFC

Az egyesület a kreatív, felhasználóbarát szolgáltatások kialakításának érdekében még ebben az évben – egyesület tevékenységét, a technológiában rejlő lehetőségeket bemutató, esetleges csatlakozást elősegítendő – workshop-ot tart a technológia és a tagság iránt érdeklődőknek.

Ennek helyéről és idejéről később kapunk tájékoztatást.

Megosztás

One thought on “Cél a mobilpénztárca magyar bevezetése

Comments are closed.