BlogzineKülföldTechbulvár

Zuckerberg a világ 9. legbefolyásosabbja

Többet tud, mint a CIA. A Forbes Magazin idei összeállítása szerint 2011-ben a világ 9. legerősebb-legbefolyásosabb embere Mark Zuckenberg, a Facebook alapító tulajdonosa lett.

(Széles Róbert kollégánk posztja)

A lap szerint a 27 esztendős „Zuck” többet tud, mint a CIA. Zuck több mint 800 millió embert olvashat és hallgathat, megismerheti lakhelyüket, szokásaikat, érdeklődési körüket, valamint szakmájukat, utazási, kikapcsolódási és öltözködési szokásaikat is. No persze egy szubjektív listáról van szó, hiszen azért mondjuk a Facebook lekapcsolása nem ugyanaz mint egy atombomba felrobbantása, még akkor sem ha sok social media függő számára ez katasztrófa lenne.

Persze nem ő az egyetlen helyezett a listán az Internet és informatika világában. A Forbes az 5. helyre Bill Gatest, a Microsoft elnökét sorolja. Gatest nettó 56 milliárd dollárnyi vagyonával a világ második leggazdagabb embere, aki a Forbes szerény megfogalmazása szerint „varázsló”.

A Forbes az üzleti-informatikai befolyás hatások mellett kiemeli, hogy Gates adományaival függ össze a legújabb malária elleni vakcina kidolgozása.

Az idei legbefolyásosabb Top-10-et Barack Obama amerikai elnök vezeti, a 2. helyezett Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, várhatóan újrázó elnök.

A harmadik Hu csin-tao kínai államfő, a negyedik Angela Merkel német kancellár, a hatodik Abdullah bin Abdul Aziz szaúdi király, a hetedeik XVI. Benedek római pápa, a 8. Ben Bernankake, jegybanki szerepet is játszó amerikai Fed elnöke.

Az előkelő rangsor „utolsó helyezettje” David Cameron brit miniszterelnök, akit most Mark Zuckerberg lekőrözött.

Ilyen listán „Zuck” 9. helyezése több, mint elismerésre méltó…

Megosztás