BlogzineHazai pályaPiaci füles

Jeremie Exkluzív: ilyen lesz!

Megszereztük az MV Zrt. Jeremie II. programmal kapcsolatos előadásának anyagát. Nem tartjuk magunkban, közzétesszük a főbb diákat. Kommentár sem kell, az infók magukért beszélnek.

Azért egy kis hivatalos szöveges leírást is csapunk hozzá. Íme:

Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) 2009 decemberében írt alá közvetítői szerződést nyolc kockázatitőkealap-kezelő társasággal, amelyek 2010 nyarán összesen közel 45 milliárd forinttal gazdálkodó kockázati tőkealapok kezelését kezdték meg. Az azóta eltelt bő egy évben az alapkezelők több mint 14 milliárd forint értékben hoztak befektetési döntéseket, a már megvalósult befektetések összértéke pedig megközelíti a 9 milliárd forintot.

Tekintettel arra, hogy a kockázati tőke típusú pénzügyi programokra allokált uniós, illetve állami forrás a 2009-es pályázat során nem került teljes egészében odaítélésre tőkealapok számára, továbbá figyelembe véve az elmúlt egy év gyakorlati tapasztalatait, visszajelzéseit, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) a közelmúltban újabb Kockázati Tőke Programok meghirdetését határozta el.

A tervezett új kiírás célja, hogy a már futó tőkeprogram kiegészítéseként tovább növekedjék a KKV-k támogatására szolgáló források összege, illetve, hogy a feltételrendszeren kisebb módosításával olyan projektek finanszírozására is lehetőség nyíljék, amelyeket a már működő tőkealapok befektetési politikája jelenleg csak korlátozottan tud támogatni (pl. valódi magvető projektek).

És íme az MV Zrt. legfontosabb Jeremie programmal kapcsoalatos terveinek prezentációi. A 3. és a 4. érdemel kiemelt figyelmet. Ott vannak a lényeges részletek, amelyek még egyelőre tervek persze, de nagy változást nem várunk.

A képekre kattintva szebb méretben bújnak elő az infók :)

1.

2.

3.

4.

Megosztás