BlogzineHazai pályaPiaci füles

Facebook+LinkedIn turbózva, magyarul

Elindult az első magyar közösségi névjegy, a Zuppaa. Azaz egy személyre szabott SEO, saját weboldal és kapcsolatépítési eszköz jelent meg, ami a startupok, feltaláló-vállalkozók életét is megkönnyítheti. Amolyan Linked In, szép képekkel turbózva…

Egy rövid beszélgetés:

– Mi az a Zuppaa?

– Magyarország első magyar nyelvű közösségi névjegye.

– Khm. És mi az a közösségi névjegy?

Nos, vágjunk is bele.

A Zuppaa egy olyan social discovery oldal, amely mögött elsősorban egy nyitott, szakmai és baráti kapcsolatok kiépítését támogató koncepció áll, amely teret ad a felhasználók személyre szabott teljes körű digitális bemutatkozásának.

Az oldal olyan kreatív gondolkodású embereknek jött létre, akik számára fontos az igényes önkifejezés és a kapcsolatépítés, illetve akik szívesen megismernének inspiráló vagy hasonló érdeklődésű tehetségeket, szakembereket.

 

A Zuppaa oldalán, számos közösségi aggregátorhoz hasonlóan a felhasználók beépíthetik és megjeleníthetik közösségi oldalaik tartalmát, így a Zuppaa oldalán egy testreszabott, teljesebb képet alakíthatnak ki a felhasználók magukról, továbbá mások közösségi oldalai böngészése helyett itt mindent egy helyen megtalálnak, így időt takaríthatnak meg.

 

A Zuppaa létrehozója egy olyan digitális közösséget álmodott meg, ahol a felhasználók saját nyelvükön, preferált digitális csatornákkal személyre szabhatják névjegyeiket és szívesen ismernek meg másokat, akiktől inspirációt meríthetnek vagy akikkel együtt dolgoznának, alkotnának.

 

„Mi nem a népszerű közösségi oldalak alternatíváit kínáljuk, hanem egy olyan magyarul is elérhető, igényes, szabadon kialakítható felületet, ahol a felhasználók csak azt mutatják be magukról, amit ők érdekesnek tartanak a külvilág számára, ezért nincs szükség adatvédelmi beállításokkal bajlódni. Mivel a Zuppaa inkább egy önkifejezési és kapcsolatépítési eszköz, mint egy újabb közösségi oldal, így azok számára ajánlott akik nem csupán barátaikat, de más érdekes embereket is szívesen megismernének”- mondta Jóri Csaba, a Zuppaa alapítója.

 

Jövőbeni tervek

A Zuppaa jelenleg magyarul és angolul elérhető. Hamarosan azonban több környező országban is elindul a helyi nyelven elérhető szolgáltatatás. A területi terjeszkedés és a folyamatosan növekvő számú beköthető közösségi oldalak mellett hamarosan újabb funkciókkal is bővül az oldal.

 

– Lehetőségek

 

Mivel minden ember más, a Zuppaa, a profilkészítés során igen széleskörű testreszabhatóságot kínál a felhasználóknak, így mindenki megmutathatja és kifejezheti a saját, egyéni stílusát akár 3 lépésben.

 

A kiválasztott háttérkép teljesen egyedi, egész képernyős formátumú, és számos képszerkesztési funkcióval, helyben alakítható. Emellett az információs doboz helye, színe, átláthatósága, szélessége, valamint a benne megjelenő szöveg betűtípusa, színe, mérete, és elhelyezkedése is szabadon választható. Az összes szerkesztési funkció „wysiwyg” támogatással rendelkezik, vagyis a szerkesztés közben rögtön látjuk is, hogyan fog kinézni a Zuppaa névjegyünk, és mit fognak látni belőle mások.

 

– Nem kell regisztrálni

 

A kereséshez és a Zuppaa profilok megtekintéséhez nem kell regisztrálni, ezek a funkciók bárki számára elérhetőek.

Ha valakit érdekesnek találunk, annak minden közösségi csatornáját, kedvenc videóit/fotóit, szakmai referenciáit egy helyen megtaláljuk.

 

– Egyszerű kapcsolatépítés

Miután a felhasználók kialakították saját Zuppaa névjegyüket – felvehetnek bárkit; barátot, ismerőst, őt érdeklő embereket, cégeket az Érdekel listába. Így egy helyen megnézhetik, hogy kivel, mi történik mostanában könnyen, bármikor.

 

– Egyéb funkciók

A saját Zuppaa kialakítás után számos megosztási lehetőség is a rendelkezésünkre áll; közösségi oldalakon történő megosztás, automatikus QR kód generátor, és a saját zuppaánk egyedi, felhasználóbarát keresőmotor-optimalizációs (SEO) beállítása.

 

Belépett állapotban nem csak a saját Érdekel listánkba felvett oldalakat követhetjük nyomon, de azt is meg tudjuk nézni, hogy ki vett fel minket az Érdekel listájába, vagyis ki követi a velünk történteket.

 

De nem csak azokról lehet információnk, akik követnek, a saját Zuppaa statisztikájából kiderül, hogy hányan nézték meg az oldalunkat, és ők honnan érkeztek közösségi névjegyünkre.

 

Megosztás