Blogzine

Globális Facebookos ingyennet

Mit tehet egy technológiai vállalat a jövőnkét? Manapság egyre többen próbálják megváltani a világot, a Facebook bevételeit úgy pörgetné, hogy ingyen vinni a fejlődő országokba internetet, vagyis igazából csak Facebook elérést. A hosszú távon is fenntartható vállalat kialakításához azonban ennél többre van szükség.

Az Ericsson kiadta 23. éves Fenntarthatósági és Vállalati Felelősségvállalási Jelentését, amely képet ad a vállalat felelős gazdálkodásáról az energia, a környezetvédelem, a klímaváltozás, és legfőképpen a kommunikáció terén.

A jelentés külön foglalkozik azzal, hogy az információs és kommunikációs technológia (IKT) miként teszi lehetővé az Egyesült Nemzetek 17 fenntartható fejlődési céljának elérését, a célok elérésének felgyorsítását is.

„A célok egyértelműen mutatják az utat egy fenntarthatóbb világ felé, és az információs és kommunikációs technológia nagyszerű eszközt kínál ennek eléréséhez – mondta el Hans Vestberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. – Szeretnénk a 2015-ben elért lendületünket kihasználva folytatni azt, hogy mindenki élvezhesse a Hálózatba Kapcsolt Társadalom által biztosított lehetőségeket.”

Energiagazdálkodás, környezetvédelem és klímaváltozás

Az Ericsson kutatása szerint az IKT-megoldások akár 15 százalékkal is csökkenthetik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 2030-ig, amely több, mint az EU és az USA jelenlegi teljes ökológiai lábnyoma.

2015-ben az Ericsson elérte célját. A saját ökológiai lábnyomából származó CO2 kibocsátását kétszeresével csökkentette olyan megoldásokkal, mint a smart grid (informatizált elektromos hálózat) vagy az intelligens szállítmányozás.

Az ügyfelek számára az olyan hardverplatformok, mint az Ericsson Radio System, az új szoftverek és a vidéki lefedettségi megoldások mind az ügyfeleknek segítenek az energiafelhasználásuk optimalizálásában.

2015-ben az Ericsson túlteljesítette a célját, amely szerint dolgozónkénti CO2 kibocsátását
30 százalékkal csökkenti – és mindezt két évvel a kitűzött céldátum előtt. Ez 42 százalék csökkenést eredményezett a 2011-es szinthez képest.

Kommunikáció mindenkinek

A Connect To Learn, a Columbia Egyetem Földtani Intézete, a Millennium Promise és az Ericsson közös globális oktatási kezdeményezése már 22 országban indult el és több, mint 76 000 diák vesz benne részt. 2015-ben a Connect To Learn kezdeményezés Mianmarban, Indiában, Tunéziában és Srí Lankán indult el.

A mobil pénzügyi szolgáltatások alapvető fontosságúak lehetnek a pénzügyi és a társadalmi felzárkózás segítésében. 2015-ben az Ericsson támogatta az ASBANC szervezetet, Peru Nemzeti Bankszervezetét egy olyan kezdeményezésben, amelyben 2,1 millió peruinak – a teljes lakosság 7 százalékának – biztosítanak új generációs mobil pénzügyi szolgáltatásokat 5 éven belül.

Az Ericsson Response dolgozói önkéntes program idén már 15 éves. Az Ericsson Response eddig 40 programot támogatott 30 országban, és 2015-ben olyan helyeken telepítették mint Irak, Nepál, Sierra Leone, Dél-Szudán és Vanuatu.

Megosztás