BlogzineHazai pályaPiaci füles

Játékos edzés Augmented Reality-val

A hazai Fit Master Productions legújabb fejlesztése segítségével egy normál PC-n vagy iPhone/iPad készüléken „Microsoft Kinect-szerű” élményben lehet részed külön kiegészítők nélkül – ígéri a fejelsztő.

Egyszerűen csak helyezd a készülékedet egy asztalra, ügyelj arra, hogy elegendő fény és mozgástér legyen, állj 2-3 méterre a képernyőtől és indulhat a játék.

A készüléked kamerája segítségével a BallStrike applikáció képes felismerni a mozgásodat a képernyőn. Neked nincs más dolgod, mint megpróbálni minél több labdát elkapni, miközben a bombákat elkerülöd.

Mindezt úgy, hogy látod magadat a képernyőn és a körülötted megjelenő virtuális labdákat is. Ha feletted van egy labda, egyszerűen ugorj fel érte. Ha egy bomba közeledik, hajolj le.

A játék – mivel folyamatosan mozgásban vagy – felfogható egy kötetlen edzésnek is. A BallStrike azt is kiszámolja, hogy az elért pontok mellett mennyi kalórát égettél el a játék során.

A szoftver a még kiadás előtt álló – de már ingyenesen letölthető és kipróbálható – Windows 8 platformon debütált, ahol a legjobb 10 alkalmazás között tartják számon.

Pár napja került fel a Apple szoftverboltjába, így már iPad és iPhone készülékeken is elérhető.

 

Megosztás