Blogzine

Polarizáltfény-terápiás készülékkel hódítanának!?

Polarizáltfény-terápiás készülékkel hódítaná meg Európát a magyar start-up.

 Hazai fejlesztők először alkottak olyan polarizált fényterápiás készüléket, amely közel 100%-os polarizáltságú fény kibocsátására képes, és egyúttal minden eddiginél nagyobb testfelület megvilágítását teszi lehetővé. Az innováció technológiai és gazdasági szempontból is jelentős. A készülék mögött álló Polarisol Kft. fejlesztésére nagy lehet a piaci igény, ám érdemes a Szkeptikus Blog bejegyzését a hatékonyság és az eddig nem igazán megértett hatásmechanizmus kapcsán is elolvasni. Mindenesetre nagy üzletről van szó, elég csak a Zepter Bioptron lámpárjára gondolni.

polarisolMagyarország hagyományosan élen jár fényterápiás termékek fejlesztésében, de sok éves kutatás-fejlesztés után most sikerült először elérni a közel 100%-os polarizáltsági fok és a minden eddiginél nagyobb testfelület megvilágítás hatásainak egyesítését. Az új, hazai gyártású fényterápiás készülék, a POLARISOL legfontosabb elemeit a világ három legfejlettebb iparával és techonológiai kulturájával rendelkező országából importálják. A japán Nitto szállítja a többrétegű (multi-layer) polarizációs fóliát, amely bizonyítottan 99,7%-os polarizációra képes. Az iparág vezető szereplője, az Észak-Carolinai CREE LED, szállítja a LED lámpákat, amellyel a cég fejlesztői a világon először értek el 303 lumen per watt teljesítményt. Az infra-LED technológiát pedig a legszigorúbb német minőségi szabványok mellett a müncheni központú Osram állítja elő. A vállalat székhelye az ország egyik leginnovatívabb városában, Debrecenben, bemutatóterme és központi irodája pedig Budapesten található. A vállalat alapítóinak döntése alapján a csúcsminőséget képviselő készülékeket Magyarországon gyártják, így a szellemi tudás, a meglévő és a jövőbeni fejlesztések eredményei hazánkban hasznosulnak.

Az innováció és hatásmechanizmusa
A neves dán kutató Niels Ryberg Finsen már 1903-ban Nobel-díjat kapott a bőrtuberkolózis polarizált fénnyel történő sikeres gyógyításáért. Az eljárás tehát nagy múltra tekint vissza, és jelentős sikereket könyvelhet el magának, továbbfejlesztett változata pedig újabb áttörést jelent. Bár egyes állatfajokkal ellentétben az emberi szem nem képes felfogni a polarizált fény tartományait, a készülékek hatásmechanizmusa egyszerű: a polarizált fény energiája behatol a bőr alatti szövetekbe, ami a foto-biostimulációnak nevezett biológiai reakciót váltja ki. Ez gyorsíthatja a gyógyulási folyamatokat és fájdalomcsillapító hatással bírhat. Az alacsony hőhatással működő készülékek emellett nem károsítják a bőrszövetet, és ultraibolya sugarakat sem tartalmaznak.

 Tartós és költséghatékony családi wellness az otthonokban

„A POLARISOL új kategóriát teremt, a minden család számára elérhető, mindennapos otthoni wellness eszközök kategóriáját” – véli Török Tamás ügyvezető igazgató. A készülékek akár 20.000 órán át is működtethetőek, azaz egy készülék mindennapos használata esetén is több éven keresztül élvezhető a polarizált fény regeneratív hatása. A lakosság nyitott az egyszerűen, minden otthonban használható megoldások iránt, amelyek nap szintű segítőtársak lehetnek a megelőzésben és a gyógyulási folyamatok gyorsításában, egyfajta otthoni wellness életmód megteremtésében.

A használat szempontjából lényeges kényelmi szempont, hogy a nagyméretű, tabletszerű készülék súlya is csak egy kilogramm körüli, így bármikor, bárhova magával viheti a tulajdonosa, a szolgáltató központokban pedig egy speciális állvány biztosítja majd a kényelmes használatot.

„Nagy előrelépés, hogy a legújabb technológiák komplex alkalmazásával mára már elérhető a majdnem 100%-os polarizáltság, míg a 20-30 évvel ezelőtt kifejlesztett, a tükörrendszeren alapuló polarizált fényt kibocsájtó készülékek még nem voltak erre képesek. A korábbi készülékekben használt egy db halogén izzót felváltotta az új multi-LED és infra izzók együttesének technikai megoldása, lehetővé téve a minden eddiginél nagyobb testfelület polarizált fénnyel való megvilágítását és a minden eddiginél hosszabb élettartamot,” – véli el Török Tamás, ügyvezető.

A POLARISOL két otthon és wellness központokban egyaránt használható készüléket vezet be a piacra. A POLARISOL A PRO 16 LED-del és 9 infraizzóval működik, míg a Mobilo 4 LED és 2 infrafényforrással juttatja a jótékony polarizált fényt a kívánt testfelületre.

Megosztás