BlogzineKülföldPiaci füles

Bejelentették a Webit StartUp Challenge döntőseit Isztambulban.

Sajnos magyar cég nem jutott a döntőbe, de sok érdekes projekt érkezett a fél világból.

Mi is szurkoltunk a Sportwareznek, de igen nagy volt  konkurencia. 503 induló csapat volt 52 országból, a sok részvevő miatt két fordulót tartanak. Az elsőben a zsűri kiválasztott 18 döntőst és 31 elődöntőst. A második fordulóban a 31 középdöntős cég marketing képességeit is felmérték, ugyanis egy hétig lehetett rájuk szavazni, és a 10 legtöbb szavazatot kapott cég juthatott tovább, ehhez minél több embert kellett meggyőzni, hogy vegye a fáradtságot a szavazásra.

A Webit Congress szervezője, Plamen Russev szerint a kimagaslóan nagy létszámot a komoly szponzorok által felajánlott díjak és a számos befektető motiválhatta. A Webit StartUp Challenge fő célja, hogy elősegítse a vállalkozói szellem terjedését a közép- és dél-európai feltörekvő piacokon, kiszabadítsa a vállalkozói szellemet a palackból. A szervezők sezretnék, ha kialakulna a régióban egy aktív technológiai, digitális cégeket, érdeklődőket, befeketetőket összefogó ökoszisztéma. A verseny nem csak a fejlett világ meghódításához viheti közelebb a startupokat, hanem elkezdhetnek a régión belül is kooperálni.

 

A 21 döntőbe jutott startup a következő:

Frommees (Hollandia), g & Life (Olaszország), Tellyo (Finnország), Mediatoolkit (Horvátország), D-Sight (Belgium), Autosprite (Oroszország), InfoDif (Törökország), Newsgrape (Ausztria), Appscend (Románia), Subscrea (Lengyelország ), GNERGY (Bulgária), Tickera (Szerbia), Imagga (Bulgária), mySugr (Ausztria), a munka Field (Szlovákia), Waymate (Németország), CircleMe (Egyesült Királyság), BellaDati (Cseh Köztársaság), Boomeranked (Franciaország), NevaHold (Ghána), Dekoreko (Törökország).

Minden döntős kap a kiállításon egy standot, így aki ellátogat az Isztambulban október 10-11-én tartandó konferenciára, találkozhat mindegyikükkel. Az EMEA régió feltörekvő országaira kihegyezett esemény az egyetlen, mely a Baltikumtól a Közel-Keletig terjedő régióra koncentrál. Több mint 150 világszínvonalú előadó, 300 újságíró és blogger minden tájáról, és 60-nál is több kiállító várható 2012-ben. Aki tehát nyugat helyett keletre is tekintene, már csak az esemény honlapjának tanulmányozásából is sokat tanulhat.

Megosztás

One thought on “Bejelentették a Webit StartUp Challenge döntőseit Isztambulban.

Comments are closed.