BlogzineHazai pályaJeremie-dossziéPiaci füles

Online biztonságtechnikai cég a nyolcadik BNV-Equity befektetés

200 millió forintot fektettek be a szegedi székhelyű Boardree Zrt-be.

A Biggeorge’s-NV Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. eddig hét befektetést hajtott végre, az Alap 2010. tavaszi megalakulása óta a Boadree Zrt. a nyolcadik a sorban.

Az online biztonságtechnikával foglalkozó Boadree Zrt-t egy ötfős csapat alapította, akik fiatal koruk ellenére komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek a informatikai biztonság területén. A társaság fő profilja informatikai biztonsági szoftverek fejlesztése és szolgáltatások nyújtása globális üzleti (B2B) partnereknek. A megcélzott piaci szegmensek a KKV-któl a nagyvállalatokig terjednek, iparágtól függetlenül.

„Ha egy cég nem figyel oda weboldalának biztonságára, akkor kiteszi magát annak, hogy akár a teljes ügyfélkörének adatait ellophatják tőle. Ez több milliós, sőt milliárdos károkat is okozhat a vállalkozásnak, amit könnyen kivédhetett volna, ha megfelelő biztonságtechnikával látják el a honlapot” – mondta Ilosvai Péter, a Boadree Zrt. vezérigazgatója, akit az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) 2011-ben az Év Menedzserének választott és korábban a T-Systems leánycégét, az IT-Services Hungary-t vezette.

„Napjainkban az interneten nagyságrendileg 182 millió weboldal található, ezek 70%-a ki van téve támadásoknak, 40 millió honlap pedig alapvető hibákra is sérülékeny. Ezeknek a vállalkozásoknak szeretnénk egy könnyen alkalmazható megoldást adni” – mondta Hézső Bence a társaság egyik alapítója.

Az alapitók az Európai Entrepreneurship Alapitvány (EEF) cég gyorsitó kurzusán végeztek és a Jeremie befektetök elött vizsgáztak nagy sikerrel. „Programjainkkal elkötelezett csapatokat segitünk világpiacra vinni” mondta Záboji Péter, az EEF elnöke.

„Azért tetszett meg nekünk a projekt, mert a csapat nagyon innovatív és agilis, Ilosvai Péter személyében pedig megtaláltuk azt a vezetőt, aki kellő nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik.” – említett Zsembery Levente, a BNV-Equity Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója. „Az on-line biztonságtechnikai piacon óriási növekedés várható és ebben minden bizonnyal élen jár majd a Boadree, hiszen a hagyományos etikus hekkeléssel szemben az általuk fejlesztett rendszer nagyon jól skálázható” – tette hozzá a szakember.

A BNV-Equity eddigi befektetései: Noispot Kft., EMK Zrt., Számlaközpont Kft., Attrecto Zrt., Velgene Biotechnológiai Kutató Kft., Saunik Kft., Laokoon Mozgó Szövet Kft.

 

Megosztás

2 thoughts on “Online biztonságtechnikai cég a nyolcadik BNV-Equity befektetés

Comments are closed.