Blogzine

Colabs: 45 millió az iDeaPool-nak

A Colabs angyal befektetői szálltak be az intelligens csomagolás-fejlesztő vállalkozásba, az iDeaPool Kft.-be 45 millió forint összegű befektetéssel.

A dealt a Colabs Startup Center közreműködésével 2012. december utolsó napjaiban zárták, de most tették közzé.

ideapool1
A cég logója. Mottójuk: Gondoljunk bele egy olyan jövőbe, ahol az élelmiszer nem menne a kényelmünk miatt kárba, nem dobnánk ki sok-sok forintot feleslegesen az ablakon, nem kellene attól tartanunk, hogy olyan árut vásárolunk, ami már a bolti tárolás során esetlegesen megromlott.

Az iDeaPool Kft. első élelmiszeripari szavatosság-ellenőrző megoldása a tej fogyaszthatóságát hivatott vizuálisan jelezni. A feltalálók több országban benyújtott szabadalma azt mutatja: nemzetközi piacokra szánják terméküket. Mindez ígéretes, hiszen csak itthon közel 2 millió liter tej fogy naponta, a világ évi tejfogyasztása pedig az előrejelzések szerint a jelenlegi 270 milliárd literről az évtized végére 350 milliárd literre emelkedik.

„Azonnal láttunk fantáziát a startup cégben, ezért vállaltuk a tőkebevonás teljes folyamatának menedzselését a befektetési dokumentáció elkészítésétől a tárgyalások támogatásáig. Megérzésünk jónak bizonyult, két hónap alatt lezárult a tranzakció” – mondta Nagy Péter, a Colabs társalapító-igazgatója.

„A Colabs seed (magvető) befektetési programjára jelentkeztünk ugyan, de gyorsan kiderült, hogy itt nagyobb a tőkeigény, ezért viszonylag gyorsan a Colabs befektetői előtt prezentáltunk. Elégedettek vagyunk a befektetéssel, azt gondolom ennyi idő alatt ritkán jut forráshoz egy most induló innovatív cég Magyarországon”- tette hozzá Seres Viktor, az iDeaPool egyik társalapító-ügyvezetője.

A cég 2013 elején ipari partnerek bevonásával a gyártmány- és gyártásfejlesztésen fog dolgozni, majd a nemzetközi forgalomba hozatalhoz multinacionális partnerekkel való együttműködést tervez.

——————————————————————————-

Az iDeaPool
2011. nyarán alakult, innovatív élelmiszer-csomagolások fejlesztésére. Alapító Seres Viktor gépészmérnök és Galambos Zsuzsanna közgazdász több éve készültek álmuk megvalósítására.

A www.befektetünk.hu
svájci – magyar magánbefektetői csoport, mely 2012 novemberében kezdte meg magyarországi tevékenységét. Néhány tízmillió forinttól akár több százmillió forintig terveznek befektetéseket olyan hazai szabadalmakba, projektekbe, cégekbe, melyek nemzetközi piacra vihetők és jelentős növekedési potenciállal bírnak.

A Colabs
2011 őszén alakult azzal a céllal, hogy hazai induló, korai fázisú innovatív és technológiai startup cégek indulását, fejlődését gyorsítsa fel jellemzően 10 millió és 250 millió forint közötti tőkebefektetésekkel, angyalbefektetői és mentorhálózatával. A Colabs 2012-ben hat magvető és egy angyal típusú befektetést zárt csaknem 150 millió forint összértékben.

colabs1

Megosztás

One thought on “Colabs: 45 millió az iDeaPool-nak

  • Bóné László

    A cég ügyvédjeként csak gratulálni tudok. Ügyes, okos, rátermett csapat!

Comments are closed.