100 millió forintnál nagyobb tőkealapokBefektetőBlogzineKülföldStartup AdatbázisStartupokStartupok

Szabadúszó gyűjtésre 700 ezer dollár

Kedden jelentette be a Scripted.com, hogy befeketetőre a talált. A seed befektetést a Crosslink Capital adja, akik seed programjukban  százezer és félmillió dollár közötti összeget szoktak befeketetni, összességében 600 millió dollárnyi vagyont kezelnek

A Scripted.com egyébként forgatókönyv írók közösségeként indult, és miután egyre több munkát az on-line felületen osztottak ki, akkor fogalmazódott meg, hogy ezt a portfóliót bővíteni is lehtne.

Átalánydíjért lehet igénybe venni szabúszó írókat és újsáírókat, akik blogbejegyzéseket, reklámszövegeket, tweeteket, Facebook oldalakat írnak a megrendelőknek. Ez különösen a kisvállalatoknak lehet előnyös, mivel ők nem tudnának ilyen feladatokra egyetlen alkalmazottat felvenni, és azt sem szeretnék, ha alkalmazottaik a főtevékenység mellett a marketingmegjelenések folyamatos frissítésére túl sok időt áldoznának. Így profik foglalkoznak a cégek marketingmegjelenésével, és mégsem kell ezért annyit fizetniük, mintha egy reklámügynökség segítségét vették volna igénybe. Eddig már 152 ezer dollárt fizettek ki a nekik dolgozó szabadúszó íróknak, egy blogbejegyzés 39 dollárba kerül, egy tweet pedig 2 dollárba. Az oldalnak már 80 ezer regisztrált írója van világszerte, a befektetést mind az írók, mind az ügyfelek számának bővítésére szeretnék felhasználni.

Megosztás