BlogzineHazai pályaKülföld

Új csillagok az égen: Tresorit és MammuthWorks

Hatalmas és gyors sikereket jelenthetünk. Két magyar projekt is nagy nemzetközi visszhangot kapott a napokban. Több tízezres külföldi felhasználó és letöltés, pár nap alatt!

Startupperek! Így is lehet, sőt kell, csinálni. Íme két példa

MammuthWorks,

azaz a legnagyobb távirányítós, robbanómotoros modellautó

egy cikk a Gizmodo.com oldalon

http://gizmodo.com/5995004/you-could-probably-ride-to-work-

De mindennél beszédesebb a videó, amit 23 ezren töltöttek le 3 nap alatt, (frissítve) khm, öt nap alatt pedig már közel 70 ezren nézték meg, sőt immár 100 ezer letöltés felett járnak, íme:

MammuthWorks Promo video

vagy itt találod:

http://www.youtube.com/watch?v=tfgQ_YW8ezA

de ez sem rossz:

http://www.youtube.com/watch?v=WtHSX-j_lws

És az egyik fejlesztő mesél a cuccról:

 

 

és egy kép:

mammuth_works_rewarron_1_3_rc_truck

Amit érdemes tudni róluk:

A MammuthWorks azt mondja magáról, hogy soha nem látott szintre emeli a modellautózást.

„Autóink nem csak a legnagyobbak, hanem a legösszetettebbek is. Olyan megoldásokat dolgoztunk ki, melyek önmagukban is megállják helyüket, együtt viszont új távlatokat nyitnak a modellezésben.
Célunk eme új méretarány bevezetése a világpiacra és egy igen erős márka kialakítása. Szeretnénk elérni, hogy a technikai sportok szerelmesei ilyet kívánjanak maguknak otthonra, illetve új bajnokságok alakuljanak.

Ehhez minden autónkat háromféle kivitelben (széria, prémium, verseny) kínáljuk majd.

Üzleti modell: a cég elsődleges bevételi forrása az autók értékesítéséből adódik, ehhez szorosan kapcsolódik webáruházunk, ahol nem csak csere, hanem tuning alkatrészek is helyet kapnak. Szeretnénk emellett ruházatot és kiegészítőket is kínálni.

A másik sikeres a Tresorit

Tresorit biztonságos felhőalapú megoldása a múlt héten indult el béta verzióban. A céget már most a Dropboxhoz hasonlító média rendkívül hasznos munkája pillatok alatt felhasználókká konvertálódott.

Tresorit megoldása  nem csak jó sok tőkét vonzott korábban, de pár nap alatt rengeteg felhasználót is gyűjtött, miután a CNN oldalán is megjelent egyebek közt.

A trükk egyszerű: jelenj meg egy minél ismertebb angol nyelvű blogon, és várd a hatást. Nem árt persze egy kis szerencse sem, de a hírérték mindenképpen elvárás.

Sok sikert magyarok, a startup világ nagy dolgokra vágyik. :-)

Megosztás

One thought on “Új csillagok az égen: Tresorit és MammuthWorks

Comments are closed.