Blogzine

Kiválasztották 2013 leginnovatívabb hazai IT fejlesztéseit

Kiválasztották az idén 5. alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow győzteseit.

Az ország egyik legfontosabb technológiai eseményén a Fitnect-3D Virtuális Tükör, az iParking, a Cubilog és a ShopDash fejlesztéseit díjazták. Ugyanakkor a rendezvény az összes szakmai résztvevő számára kivételes lehetőséget nyújtott, hisz olyan nemzetközi nagyágyúk előtt mutathatták be termékeiket, mint Jesse Russell, a vezeték nélküli technológiák egyik legfőbb innovátora, vagy Ali Sadri, az Intel 5G fejlesztésekért felelős igazgatója.

Az idén jubiláló TechShow-n (illetve angol nevének rövidítésével a HITS-en) összesen 21 új IT fejlesztés mutatkozott be a befektetőkből, hazai és nemzetközi szaktekintélyekből, illetve szakmai érdeklődőkből álló közönség előtt. Végül a Fitnect-3D Virtuális Tükör, az iParking, a Cubilog és a ShopDash projektek nyerték el a az idei HITS fődíjait.

Az újságírókból, befektetőkből, startup-tanácsadókból és IT szakemberekből álló zsűri a ShopDash fejlesztést díjazták. A győztes csapat a Szilícium-völgyi startup szcéna egyik igazi szupersztárjával beszélgethet 20 percet négyszemközt Skype-on.  A nem mindennapi beszélgetőtárs lehet akár Alexis Ohanian (Reddit, Hipmunk), Naval Ravikant (Angel List, Venture Hacks), Eric Ries (The Lean Startup, IMVU) vagy Mark Suster (GRP partners, This Week In Venture Capital) is.

A leginnovatívabb megoldást elismerő közönségdíjat az egy saját adatgyűjtő és összegző rendszert fejlesztő Cubilog csapata kapta. A jelenlévők az intelligens parkolási programot, az Iparkingot bemutató Szabó Sándornak ítélték a legjobb prezentációért járó díjat. A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. különdíját a Fitnect-3D Virtuális Tükör érdemelte ki.

 

Az idei HITS a szakmai kiállítás mellett számos a szokványostól eltérő előadásnak és kerekasztal beszélgetésnek adott helyet. Ezek célja a jövő innovációs trendjeinek felvázolása mellett a cégépítés folyamatainak mélyebb elemzése volt. A kezdő IT vállalkozás számára unikális ismeretszerzési lehetőségen olyan már befutott satrtuppok felsővezetői számoltak be tapasztalataikról, mint a Prezi.com, a LogMeIn és a Ustream. Emellett a számos parázs hangulatú vitán például a hazai befektetői körökben bevett üzleti gyakorlatot elemezték az iCatapult, Euroventures Capital X-Ventures és Startupdate vezetői úgy, hogy fejenként szigorúan 30 másodpercet kaptak előre nem egyeztetett kérdések megválaszolására.

Emellett a TechShow-n olyan nemzetközi nagyágyúk tartottak előadást a digitális forradalom legújabb vívmányairól, mint Jesse Russell. Az évtizedekig a K+F fellegváraként elismert Bell Labs egykori vezérigazgató-helyettese a vezeték nélküli technológiák lehetséges jövőjéről tartott prezentációt. Mellette Ali Sadri, az Intel 5G, valamint a WIFI-t várhatóan felváltó WiGig technológiai fejlesztésekért felelős igazgatója ismertette a következő évtized várható innovációs irányait.

“Ismét bebizonyosodott, hogy a TechShow mottója ténylegsen megállja a helyét: ma megismerkedhettünk a holnap technológiáival. Remélem, hogy minél több kiállítót hamarosan a nemzetközi piacon köszönthetünk” – mondta el Jakab Roland, a Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöke, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese

 

Megosztás

One thought on “Kiválasztották 2013 leginnovatívabb hazai IT fejlesztéseit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük