Blogzine

OpenStack CEE Day 2013

Az OpenStack nyílt forráskódú cloud platform május 29-én egész napos regionális konferencia keretében mutatkozik be. Blogunk az esemény médiapartnere.

A sokak által a cloud linuxaként emlegetett ingyenes cloud szoftver még a tengerentúlon is újdonságnak számít, de a startup világ máris befogadta. Egyrészt, az OpenStack végre a kkv szektor számára is elérhetővé tette a nagy rendelkezésre állású, dinamikusan skálázható szoftver architektúrák kialakítását és költséghatékony üzemeltetését, ami eddig kizárólag a nagyvállalatok kiváltsága volt. Nagymértékben támogatja az IT világában szinte ipari forradalomként berobbanó paradigma váltást, ami az eddigi manuális üzemeltetési tevékenységet és szoftverfejlesztési folyamatot automatizálja. Ezáltal a startupokra jellemző gyors növekedést és ügyfélkör bővülést is hatékonyan ki tudja használni a rendszer.
Másrészt, az OpenStack köré nagyon komoly fejlesztői ökoszisztéma alakult, 1-2 év alatt pár fős induló cégek nőtték ki magukat a saját területükön vezető technológiai vállalattá, és tavaly milliárd dolláros értékben megtörtént az első felvásárlás is.
A Szilícium-völgyben már lasszóval vadásszák az OpenStack-hoz értő szakembereket és cégeket, de most Európába, így hazánkba is elért a világ egyik leggyorsabb ütemben fejlődő technológiája.

Meghívott előadóink többek között a startupok számára megnyílt lehetőségekről is fognak beszélni, de a technikai részletek iránt érdeklődő látogatókra is sok érdekes előadás vár.
Olyan neves, nemzetközileg is ismert előadók jönnek mint például Jonathan Bryce, egyenesen Kalifornából, az OpenStack Foundationtől.

Tim Bell, a CERN menedzsere a hazánkban épülő csúcstechnológiás adatközpontról beszél majd, amely pillanatnyilag Európa egyik legnagyobb informatikai-hálózati projektje, ami természetesen OpenStack alapon fog működni, valamint előadja, hogyan képesek több ezer szervert 3 fővel részmunkaidőben üzemeltetni.
A rendezvényen képviseli magát több európai startup (eNovance, Cloudbase, Hastexo, stb), akik sikertörténeteikkel és növekedési ütemükkel jó mintaként szolgálhatnak a hazai startupok számára is.

Gyere el a konferenciára és csatlakozz Te is a pezsgő OpenStack ökoszisztémához!
A rendezvényre NEM CSAK fejlesztőket és IT szakembereket várunk!

Bővebb információ: http://www.openstackceeday.com
Regisztráció: http://openstackceeday.eventbrite.com

OpenStack CEE Day 2013
időpont: 2013. május 29.
9:00-17:00
helyszín: Boscolo Hotel Budapest (New York Palace)

Kapcsolódó posztok:

Megosztás