Hazai pálya

Angyalok és projektek

A DBH GreenPoint co-working irodájában, a KoWerk-ben működő üzleti angyal klub teltházas 2. eseményén bemutatkozó projektek végre nem csak technológiai területről érkeztek. Az eseményt a Startup Underground (SUU) szervezte. 

Gyakran halljuk, hogy nincs elég üzleti angyal itthon. Nekem egyáltalán nem így tűnt a november végi rendezvényen. Az aktuálisan bemutatkozó projektekre annyian voltak kíváncsiak, hogy a gyakorlatilag a későn érkezők alig találtak már helyet maguknak.

A nézők kezdéskor, még félház volt. A végére az ajtóban is álltak. Jobbára üzleti angyalok, új jeremies seed alapok vezetői, és más befektetők voltak a közönségben. Az esemény zártkörű volt.

A bemutatkozásra szánt időben öt projekt prezentálhatta ötletét, szolgáltatását illetve termékeit. A projektgazdák közül elsőként a Xemeti private cloud megoldását ismerhették meg a befektetést keresők. A már működő vállalkozás vezetője szakmai mélységekben magyarázta el a felhő szolgáltatások piacát, ezen belül körvonalazva saját üzleti lehetőségeiket.

Immár hagyományosan Dr. Pakucs János (az OLAJTERV Holding ügyv. igazgatója) nyitotta meg a klubot. Anno ő vezette az Innostartot, amely évekig tartotta az eseményt.

 

A másodikként prezentáló Brickflow egy közösségi média platformmal igyekezett megnyerni a hallgatóságot. A vizuális együttműködési lehetőségeket megvalósító rendszer, induló pénzét egy Kickstarter kampányon gyűjtötte össze, s most a munka folytatásához igyekeztek támogatót találni. Egy azóta érkezett hír szerint az ötletgazdák sikeresen pályáztak a chilei startup programban. A Brickflow 40,000 dollár befektetést kap és 104 másik, a világ minden tájáról érkező csapattal együtt fél évet dolgozhat Santiagóban.

 

Internet biztonsági kérdéseket feszegetett az este talán legérdekesebb projektje a Netmami. Az ötletgazdák a szülők számára terveznek egy olyan rendszert, amely a gyermekek számára elérhetetlenné teszi a felnőtt tartalmakat. A szolgáltatás alapja egy univerzális felismerő rendszer, amely kiszűri a képi és szöveges tartalmakban fellelhető felnőtt tartalmakat. A projekt jó kiegészítője lehet a hagyományos vírusvédelmi és internet biztonsági szoftvereknek.

Mezei Péter a Netmamitól rengeteg hozzászólást kapott. A legjobb az volt, amikor egy angyal azt javasolta fordítva is működtessék a tartalom szűrőjüket…

 

A sport világába kalauzolta a hallgatókat a Grundfoci, amely a foci bajnokságok szervezési gondjait veszi le világszerte a csapatokról. Az egyre több nemzetközi kapcsolattal rendelkező hazai startup vezetői komolyan hisznek abban, hogy szolgáltatásuk újra felvirágoztathatja a régi grundok világát és új lendületet adhat a tömegsport számára.

Grundfootball – Our PlayGrund! – first version from GRUNDFOOTBALL on Vimeo.

Egyáltalán nem az internet világából érkezett a Levande innovatív élelmiszer ipari startup vezetője, Todi Levente. Az este utolsó projektje a prémium csokoládék és a különleges ízű ostyák világába vezette az érdeklődőket. A megkapó lehetőséget a prezentáló íncsiklandozó finomságokkal is demonstrálta. A csokoládé és ostyakóstoló közben egy nagyszerűen felépített üzleti lehetőséget mutatott be a kíváncsi üzleti angyaloknak.

 

Az este folytatásában kellemes beszélgetés folyt, remélhetőleg a hamarosan megvalósuló üzletek jövőjéről. Az üzleti angyal klub kifejezett célja, hogy összehozza az ötletgazdákat és a befektetni szándékozókat ezen az estén is sikeresnek látszott.

A mostani rendezvény a 2. üzleti angyal klub volt, amelyet a 2010-es szüneteltetés után újraindított szériában láthattunk. (Lásd 2007-2010. között az Innostart tartotta a klubot, majd 2012-ig szünetelt. Októberben a SUU indította újra) Az első klubról szóló beszámolónkat ITT olvashatjátok. A következő klub január közepén lesz, jelentkezni a szervezőnél lehet: az info@suu.hu  címen.

 

Megosztás