BlogzineKülföld

Kőkorszaki feladattal indul az új animációs rendszer

A DreamWorks Inc. a HP technológiáját választotta a „Croodék” című animációs film elkészítéséhez, kitágítva ezzel a primitív korban játszódó, de annak semmiképpen sem nevezhető film vizuális határait.

A DreamWorks Animation a HP adta technológiai lehetőségeket kiaknázva, a ma elérhető legfejlettebb grafikai megoldásokat alkalmazta a napokban debütáló kőkorszaki családi vígjátékban. A szerverekből, adattárolókból, hálózati eszközökből, szolgáltatásokból, menedzsment szoftverekből és munkaállomásokból álló HP konvergens infrastruktúra mellett HP nyomtatók és a renderelési megoldások biztosították a stúdió zökkenőmentes, nagy teljesítményigényű munkájának hátterét.

„A legfejlettebb digitális tervezéshez óriási számítási teljesítmény és összehangolt munka szükséges,” magyarázta Derek Chan, a DreamWorks Animation technológiáért felelős globális vezetője. „A HP konvergens infrastruktúra megoldása biztosítja filmeseink számára, hogy a megfelelő technológiai háttérrel rendelkezzenek a kreatív koncepciójuk életre keltéséhez.”

DreamWorksCroods
A “Croodék” gyártása során a 3-D modellek képpé alakításához több mint 80 millió órányi renderelési munkára volt szükség. A mindenkit mindentől óvó családapa, Grug és a lázadó tinilány, Eep karakterénék életrekeltéséhez a stúdió HP ProLiant szervereket, valamint HP vállalati szolgáltatásokat vett igénybe négy render farmján: a kaliforniai Glendale-ben és Redwoodban; Las Vegasban; és Indiában Bangalore-ban. A nagy számítási teljesítményt, és folyamatos számítási kapacitást igénylő feladatokat a DreamWorks Animation a HP megoldásaival végezte el, lehetővé téve a hatalmas mennyiségű adat renderelését.

A HP ProLiant BL460c Gen8 blade szerverek 40 százalékkal nagyobb kapacitást és wattonként 42 százalékkal jobb teljesítményt biztosítottak, mint elődeik.(1) Ennek eredményeként, a stúdió render kapacitása átlagosan 500 000 munkamenet per napra emelkedett.

HP munkaállomások az alkotók együttműködéséhez
A kőkorszaki figurák és kusza tájak megalkotásához a DreamWorks Animation művészei a HP Z820 and Z800 munkaállomásait használták.
A kétmagos Intel® Xeon® processzorokat tartalmazó HP Z820 munkaállomás 50 százalékkal gyorsabb elődeinél így a stúdió munkatársai komplex jeleneteken, karaktereken dolgozhatnak interaktív módon, mintha egyszerre többen foghatnák a ceruzát.

A HP Remote Graphics Software segítségével a stúdió munkatársai Glendale-ben, Redwoodban és Bangalore-ban ülve valós időben egyetlen közös desktop felületen dolgozhattak együtt.

 

 

Megosztás